Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlija vadītā "Avangard" pārspēj čempioni CSKA un izcīna Gagarina kausu

© TASS/SCANPIX/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Omskas "Avangard" trešdien izcīnīja uzvaru sestajā finālsērijas spēlē, izcīnot Gagarina kausu.

"Avangard" mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pagājušās sezonas čempioni Maskavas CSKA un sērijā bija pārāka ar 4-2.

CSKA par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet "Avangard" klubā par video treneriem strādā Aldis Āboliņš un viņa palīgs Pēteris Groms.

Vienīgos vārtus pirmā perioda pēdējā minūtē ar spēcīgu metienu no distances guva Sergejs Tolčinskis.

Otro "sauso" spēli pēc kārtas uzvarētāju rindās aizvadīja Šimons Hrubecs, kurš tika galā ar visiem 25 CSKA metieniem. Maskavas klubā Larss Juhansons atvairīja 22 no 23 metieniem.

Iepriekš sarunā ar aģentūru LETA Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols atklāja, ka Hārtlijs pēc sezonas beigām vēl trīs dienas varēs palikt kluba rīcībā, bet pēc tam viņam jāpievienojas Latvijas valstsvienības treneru štābam. Tādējādi paredzams, ka Hārtlijs izlasei varētu pievienoties nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka līgas preses dienests pirmdien savā tīmekļa vietnē pavēstīja, ka jaunā sezona sāksies ar šīs sezonas finālistu - "Avangard" un CSKA spēli 1.septembrī. Spēle notiks Gagarina kausa ieguvēja laukumā.

"Avangard" Austrumu grupas finālā ar 4-3 pārspēja Kazaņas "Ak Bars", bet Rietumu grupas finālā CSKA ar 4-2 uzvarēja Sanktpēterburgas SKA.

Visas četras komandas regulārajā čempionātā savās konferencēs ieņēma pirmās divas pozīcijas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu grupās. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļuva Gagarina kausa izcīņā.