Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balceram punkts trešajā spēlē pēc kārtas, "Sharks" ciešot zaudējumu 13 vārtu mačā

© AFP/SCANPIX/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien rezultatīvi asistēja Sanhosē "Sharks" pirmajos gūtajos vārtos Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, taču viņa pārstāvētā komanda cieta zaudējumu.

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 6:7 (2:1, 2:3, 2:3) atzina Sentluisas "Blues" pārākumu.

Balcers spēlēja "Sharks" otrajā uzbrucēju virknējumā un jau pirmajā uz ledus pavadītajā maiņā palīdzēja laukuma saimniekiem 17 sekundē gūt vārtus. Viņš laukuma kreisajā pusē uzvarēja divcīņu un atstāja ripu Timo Maieram, pēc kura metiena tā no pretinieku hokejista ielidoja vārtos.

Balcers ar rezultativitātes punktiem izcēlies trīs spēlēs pēc kārtas.

Spēles turpinājumā izvērtās ļoti vētrains, jo uz "Sharks" pirmajiem četriem gūtajiem vārtiem "Blues" allaž atbildēja ar precīziem metieniem. Turpretī trešajā periodā pirmajos četros gūtajos vārtos komandas bija mainītās lomās, bet uzvaru viesiem nodrošināja Marko Skandella, kurš trešdaļas astotajā minūtē panāca 7:6.

Mača vidū pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts "Blues" vārtsargs Džordans Biningtons, kurš pirms ledus atstāšanas pamanījās saplūkties ar trim "Sharks" hokejistiem. Vispirms viņš pie pretinieku soliņa pagrūda Radimu Šimeku, pēc tam laukuma centrā ar nūju iebakstīja Ērikam Kārlsonam sejā, bet noslēgumā gāja izrēķināties ar pretinieku vārtsargu Devinu Dubniku.