Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" mājās zaudē "Salavat Julajev" komandai

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" otrdien mājās zaudēja Ufas "Salavat Julajev", nespējot uzvaru sēriju pagarināt līdz divām.

"Dinamo" zaudēja "Salavat Julajev" ar 1:3 (0:2, 1:0, 0:1).

Vārtus rīdzinieku labā guva Mārtiņš Dzierkals.

Vārtus rīdzinieki astotajā minūtē zaudēja pēc viesu labas saspēles "Dinamo" zonā, ripu vārtos no vārtu priekšas raidot Sakari Manninenam.

Rezultāta starpību 18.minūtē dubultoja Pavels Koļedovs, kurš no kreisā iemetiena apļa vārtos raidīja ripu pēc teicamas Artjoma Pimenova piespēles - 2:0.

Otrā perioda sākumā viesiem 2+2 soda minūtes par spēli ar augstu paceltu nūju saņēma Mihails Naumenkovs, taču pirmās divas minūtes rīdzinieki izniekoja, bet otrajās nespēja gūt vārtus.

1:2 rīdziniekiem tūlīt pēc vairākuma beigām pretuzbrukumā panāca Dzierkals. Vispirms bīstamu uzbrukumu izgājienā pret Rīgas komandas vārtsargu Ivanu Naļimovu neizmantoja Aleksandrs Kadeikins, vārtsargam atvairot ripu, bet pretuzbrukumā pēc Nikolaja Jeļisejeva piespēles un Andra Džeriņa metiena pa vārtiem vārtsarga atsisto ripu vārtos iemeta Dzierkals.

Izšķirošos vārtus viesu labā vairākumā 46.minūtē no labā iemetiena apļa iemeta Dmitrijs Kugriševs.

Nepilnas trīs minūtes rīdzinieki spēlēja, vārtsargu aizstājot ar sesto laukuma spēlētāju, taču vārtus gūt neizdevās.

"Dinamo" ar 27 punktiem 58 dueļos ir pēdējā vietā līgā, bet "Salavat Julajev" ar 79 punktiem tikpat mačos ir trešajā vietā Austrumu grupā.

Šī rīdziniekiem bija pirmā no trīs mājas spēlēm.

"Dinamo" sezonas izskaņā bija uzkāpusi uz zaudējumu takas, pēdējās desmit spēlēs piedzīvojot tikai neveiksmes, kamēr pēdējā mačā negaidīti viesos ar 4:1 apspēlēja Maskavas CSKA, kuram vairākiem pamatsastāva spēlētājiem bija iedota atpūta.

Tikmēr "Salavat Julajev" pēdējās septiņās spēlēs bija izcīnījusi tikai uzvaras, ieskaitot 4.februāra 5:4 uzvaru pēcspēles metienos savā laukumā pret Rīgas "Dinamo". Pēdējā mačā savā laukumā ar 5:4 tika apspēlēta Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība.

Šosezon abas komandas savā starpā bija tikušās jau trīsreiz, visās uzvaru svinot Ufas hokejistiem, taču divās rīdziniekiem izcīnot pa punktam. Pirmajā duelī Rīgā "dinamieši" savā laukumā zaudēja pagarinājumā (1:2), bet viesos pa vidu zaudējumam pēcspēles metienos bija arī sagrāve ar 0:5.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā līdz otrdienai bija tikušies 24 reizes, tikai trijās, vienā - pēcspēles metienos, uzvaru svinot "Dinamo". Pēdējo reizi "Dinamo" savstarpējā spēlē uzvarēja 2016.gada septembrī, kad viesos pēcspēles metienos bija pārāka ar 3:2.

Savainoto spēlētāju sarakstā joprojām ir vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, bet pretiniekiem - aizsargs Šakirs Muhamaduļļins un uzbrucējs Mihails Vorobjovs.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.