Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Merzļikinam pirmā "sausā" spēle šosezon un mača pirmās zvaigznes gods; Bļugeram vārti

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pirmo reizi šajā sezonā palika nepārspēts un palīdzēja savai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru.

"Blue Jackets" mājās ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Nešvilas "Pedators", vienībai piedzīvojot piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos.

Merzļikins šajā spēlē atvairīja visus 32 metienus un pirmo reizi šosezon palika nepārspēts. Par šādu sniegumu Merzļikins izpelnījās spēles pirmās zvaigznes godu.

Septiņas sekundes līdz pirmā perioda beigām pirmos vārtus guva Kems Etkinsons, kurš "Blue Jackets" komandā ar "golu" izcēlies jau piecās spēlēs pēc kārtas. Otrās trešdaļas piektajā minūtē pārsvaru dubultoja Makss Domi, kurš ar vienu pieskārienu ripu no tālākas distances raidīja vārtu augšējā stūrī. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām Ēriks Robinsons ripu iemeta tukšos vārtos.

Savainojuma dēļ Merzļikins bija spiests izlaist teju divas nedēļas, bet 15.februāra spēlē viņš vārtos nomainīja Jonasu Korpisalo, nospēlējot vienu periodu.

Sestdien abas komandas savā starpā tiksies vēlreiz.

"Blue Jackets" ar 20 punktiem 18 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Teodors Bļugers ceturtdien NHL spēlē guva savus trešos vārtus šajā sezonā un palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" mājās ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", kas iepriekš astoņās spēlēs pēc kārtas spēja izcīnīt vismaz vienu punktu.

Bļugers laukumā pavadīja 15 minūtes un piecas sekundes, no kurām minūti un deviņas sekundes nospēlēja vairākumā, bet mazākumā - divas minūtes un 26 sekundes. Uzbrucējs savus trešos vārtus šajā sezonā guva otrā perioda 19.minūtē, kad palika nepiesegts pie labā vārtus staba. Viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Tāpat Bļugers šajā spēlē četrreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, reizi atņēma pretiniekam ripu, uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugers šosezon 15 spēlēs guvis trīs vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlējis. Šī bija otrā spēle pēc kārtas, kurā Bļugers izcēlies ar vismaz vienu rezultativitātes punktu.

Tikmēr Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" vienība viesos ar 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Sentluisas "Blues".

Balcers šajā spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes un 50 sekundes, no kurām minūti un sešas sekundes spēlēja vairākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.