Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

SPKC pozitīvi vērtē Pasaules čempionāta hokejā rīkošanas komitejas plānotos drošības pasākumus

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Pasaules čempionāta hokejā rīkošanas komiteja Latvijā ir sākusi drošības pasākumu detalizētu izstrādi, informēja meistarsacīkšu organizatori.

Rīkotāju komitejas vadītājs Edgars Buncis ir ticies ar Slimību profilakses un kontroles centra vadību (SPKC) speciālistiem, lai pārrunātu pamatprasības gaidāmajam turnīram Rīgā.

Tikšanās laikā Buncis prezentēja pasaules čempionāt Covid-19 profilakses pasākumu noteikumus. Turnīra orgkomiteja izklāstīja prasības, kas skars sportistu, apkalpojošā personāla un akreditēto personu uzturēšanos kārtību viesnīcās, spēļu un treniņu arēnās, transportu, loģistiku, kā arī visu pasaules čempionāta dalībnieku ikdienas testēšanas procedūras.

SPKC vadība pozitīvi novērtējusi piedāvātos risinājumus, kas ļaujot turpināt darbu pie tālākās izstrādes pasaules čempionāta rīkošanai. Tāpat SPKC sagaida pilnībā izstrādātus orgkomitejas un Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) apstiprinātu Covid-19 profilakses pasākumu noteikumus, kas tiks izvērtēti no SPKC un Veselības ministrijas puses, lai pieņemtu turpmākos lēmumus.

Pagājušajā nedēļā IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.