Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" viesos kapitulē Hārtlija trenētajai "Avangard"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" otrdien sezonas vienpadsmitā izbraukuma vienīgajā spēlē Balašihā ar rezultātu 1:5 (1:0, 0:4, 0:1) zaudēja Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard".

Vārtus "Dinamo" labā guva Rihards Bukarts.

Pirmais periods ritēja raiti un tā pirmajā pusē Pāvelam Dedunovam bija iespēja "mājiniekus" izvirzīt vadībā, taču pēdējā brīdī viņu patraucēja viesu hokejists. Turpretī "Dinamo" savu iespēju izmantoja, jo perioda 17.minūtē pēc Jāņa Švanenberga piespēles Rihards Bukarts apspēlēja pretinieku un raidīja ripu mērķī - 1:0.

Zīmīgi, ka "Avangard" pirmajā periodā ir viena no labākajām komandām aizsardzībā, sezonas iepriekšējās 54 cīņās maču ievadošajās trešdaļās ielaižot vien deviņas ripas.

Otrā perioda septītajā minūtē Omskas hokejisti spēli pavērsa pretējā virzienā. Vispirms Rīds Bušērs bija pie ripas aiz Jāņa Vora muguras un panāca 1:1, bet pēc iemetiena laukuma centrā "Avangard" uzbruka vēlreiz, deviņas sekundes vēlāk Kļimam Kostinam pārņemot vadību. Perioda 12.minūtē Kostins panāca jau 3:1.

Vēlāk pagalam nepatīkamā situācijā "Dinamo" komandu nostādīja Roberts Mamčics, kurš divas minūtes pirms trešdaļas beigām saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, noslēdzot savu dalību spēlē. Kad līdz perioda beigām bija palikušas 42 sekundes, "Avangard" vairākumā izspēlēja līdz tukšam vārtu stūrim un Bušērs palielināja pārsvaru.

Arī trešā perioda pirmās trīs minūtes rīdzinieki spēlēja mazākumā, to noslēgumā Sergejam Tolčinksim panākot 5:1. Trešdaļas turpinājumā "Dinamo" četrreiz tika pie iespējām spēlēt vairākumā, taču šīs izdevības netika izmantotas. Pa vidu vienā no epizodēm ripu vārtos ieraidīja Bušērs, taču pirms tam tika konstatēts pārkāpums pret Vori, tādējādi rezultāts palika nemainīgs.

Bušērs un Kostins maču noslēdza ar trim punktiem katrs.

Nākamajā pirmdienā rīdzinieki savā laukumā uzņems Kazaņas "Ak Bars", bet pēc tam dosies sezonas pēdējā izbraukumā, kurā aizvadīs divus mačus.

Rīgas komanda zaudējusi pēdējās astoņās pēc kārtas un mēneša laikā uzvarējusi tikai vienā no 14 cīņām. Iepriekšējā duelī "Dinamo" mājās ar 1:2 atzina Maskavas "Spartak" pārākumu.

Turpretī "Avangard" uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas un septiņās no pēdējām astoņām cīņām, tajā skaitā 27.janvārī viesos ar rezultātu 2:1 pārspējot šodienas pretinieci "Dinamo".

"Avangard" ar 77 punktiem 55 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, bet "Dinamo" ar 25 punktiem 54 dueļos ir pēdējā starp 11 Rietumu konferences klubiem un ir vājākā komanda visā līgā.

Abas komandas KHL nūjas krustojušas 27 reizes, rīdziniekiem uzvarot 12 mačos. Visus 15 zaudējumus Latvijas komanda cietusi pamatlaikā.

Pēteris Skudra šajā izbraukumā līdzi ņēma trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus.

"Dinamo" sastāvā nebija līdz sezonas beigām traumētā vārtsarga Staņislava Gaļimova, viņa konkurenta Ivana Naļimova, kapteiņa Laura Dārziņa, Emīla Ģēģera un arī Daņila Larionova. Tāpat Rīgā palika aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs.

Tikmēr Kārlis Bucenieks, Gustavs Millers, Gļebs Prohorenkovs un Rūdolfs Polcs pievienojās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienīgai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.