Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kalvītis: Aprīļa vidū zināsim, vai skatītāji varēs apmeklēt hokeja čempionāta spēles

© f64.lv Romāns Kokšarovs

Starptautiskā Hokeja federācija vakar lēma, ka viss Pasaules čempionāts hokejā norisināsies Rīga. Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis LTV raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka pašlaik ir nepieciešams liels darbs, lai varētu uzņemt hokeja komandas.

Viņš atzina, ka federācija bija gatavojusies tam, ka būs šāds lēmums.

"Mēs bijām tam gatavojušies, tas bija arī Latvijas Hokeja federācijas priekšlikums, organizēt visu čempionātu Rīgā."

Divu nedēļu garumā Latvijas federācija centās pārliecināts Starptautiskā Hokeja federācijas padomi, lai visa čempionāta norises vieta būtu Rīga.

Lai varētu uzņemt hokeja komandas, priekšā ir liels darbs. Nepieciešams attīstīt infrastruktūru.

"Vairāk vai mazāk ir skaidrs, kā to visu izdarīt."

Otra būtiska lieta, ko pašlaik ir nepieciešams sakārtot, ir juridiskā puse. Pašlaik esot tikai mutiska vienošanās par visa čempionāta rīkošanu Rīgā, ir nepieciešams noslēgt jaunu līgumu.

Svarīgi ir vienoties arī ar Latvijas Olimpisko komiteju par to, ka tiks sakārtos Elektrum olimpiskais centrs.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Starptautiskā Hokeja federācija par čempionāta norises vietu izskata gan Rīgu, gan Bratislavu. Kalvītis atzina, ka galvenais faktors, kurš tika ņemts vērā izvēloties čempionāta norises vietu, bija izmaksas.

Pašlaik nav zināms, kāds epidemioloģiskais stāvoklis būs Eiropā laikā, kad norisināsies čempionāts.

"Priekšrocība spēlēt Rīgā ir lielāka, jo komandām nebūs nepieciešams šķērsot robežas un būs iespējams ļoti mazā teritorijā nodrošināt pasaules čempionātu."

Kalvītis izceļ trīs galvenās pozīcijas izmaksu ziņā. Viena no lielākajām saistās ar infrastruktūras attīstību - arēnas, olimpiskā centra un Daugavas stadionā labiekārtošanu.

Otra būtiskā izmaksa saistās ar komandu, mediju, federāciju pārstāvju un sponsoru izmitināšanu. Visas personas būs nepieciešams izmitināt trīs nedēļu garumā.

Kā trešā būtiskā izmaksa saistās ar cilvēku nodarbināšanu.

Kalvītis vēl nespēj skaidrot, cik lielā mērā iesaistīsies valdība. Šodien par to tiks lemts kopīgā sēdē.

"Skaidrs, ka valdība nemaksās par čempionāta norisi."

Viņš atzina, ka Latvijai ir nepieciešams nodrošināt infrastruktūru un apmaksāt šos rēķinus.

Kalvītis uzvēra, ka, lai ievērotu drošību Covid-19 apstākļos, čempionāts tiks rīkots "burbulīt". Būs slēgta teritorija un komandas netiksies ar ārpasauli.

Pašlaik vēl nav zinām vai skatītāji varēs apmeklēt čempionāta spēles. Par to lielāka skaidrība būs aprīļa vidū, kad būs redzams, kāda ir situācija valstī.

Šonedēļ Latvijas Hokeja federācija tiksies ar Latvijas Olimpisko komiteju un spriedīs par infrastruktūras attīstību. Pēc tam arī sāksies visi nepieciešamie darbi.

"Visiem kopā ir jāstrādā, lai tas viss izdotots."