Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Šuplinska: Latvija būs gatava vērtēt iespēju pilnībā nodrošināt pasaules hokeja čempionātu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Nepieciešamības gadījumā Latvija būtu gatava vērtēt iespēju pilnībā nodrošināt 2021.gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā, norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

"Organizēt Latvijai uzticēto čempionāta posmu mēs esam apņēmušies un esam tam gatavi," uzsvēra ministre, piebilstot, ka par iepriekš Minskā paredzētā posma norises vietu šobrīd lemj Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Ja būs nepieciešams, Latvija būs gatava vērtēt iespēju pilnībā nodrošināt 2021.gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā, sacīja Šuplinska.

Tāpat viņa minēja, ka lēmums anulēt 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības Baltkrievijai ir vērtējams atzinīgi.

Jau ziņots, ka pirmdien IIHF Padomes sēdē Minskai atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotājas tiesības, vēsta IIHF.

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlējās rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

IIHF Padome pirmdien attālinātā sēdē izskatīja jautājumu, vai Baltkrievijai arī turpmāk uzticēt daļu no 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanas.

Šobrīd nav zināms, kurai valstij tiks uzticētas iepriekš Minskā paredzētās spēles, bet kā viens no variantiem tiek izskatīta visa čempionāta uzticēšana Latvijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi.