Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Lukašenko: Baltkrievija ir gatava rīkot pasaules čempionātu hokejā bez Latvijas

© Reuters/Scanpix/Leta

Baltkrievija ir gatava sarīkot pasaules čempionātu hokejā bez Latvijas, pirmdien paziņojis Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko, Minskā tiekoties ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas prezidentu Renē Fāzelu.

"Atbildot uz galveno jautājumu, kā es uztveru visas kustības ap pasaules čempionāta sarīkošanu Baltkrievijā, teikšu atklāti - ļoti mierīgi. Ja starptautiskā hokeja federācija spēs noturēties pretī netaisnīgajam spiedienam, tātad mēs sarīkosim pasaules čempionātu. Ja Latvija atteiksies, mēs sarīkosim pasaules čempionātu Baltkrievijā, un tas būs labākais pasaules čempionāts vēsturē," sacīja Lukašenko, kura teikto citē Baltkrievijas valsts ziņu aģentūra "BelTA".

Lukašenko uzsvēra, ka Baltkrievija ir gatava sarīkot čempionu jebkurā laikā. Viņš norādīja, ka Baltkrievijas sporta un tūrisma infrastruktūra tam jau sen esot gatava.

"Ja starptautiskā hokeja federācija netiks galā ar atsevišķu valstu atsevišķu politisko aprindu spiedienu, tad Baltkrievijā nebūs pasaules čempionāta. Viss ir atkarīgs no jums," Fāzelam teica Lukašenko.

Savukārt Fāzels norādīja, ka hokejs neesot saistīts ar politiku.

"Kad Baltkrievijā sākās problēmas, uz mums tika izdarīts ļoti liels spiediens. Bet mūsu pozīcija ir skaidra - kā jūs teicāt, mēs negribam jaukt sportu un politiku. Un sportam jāapvieno tautas, nevis tās jāšķir," sacīja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas vadītājs.

Jau ziņots, ka 2021.gada pasaules čempionāts jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo Lukašenko režīms vērš represijas pret mierīgajiem protestētājiem. Eiropas Savienība un citas rietumvalstis uzskata 9.augustā notikušās prezidenta vēlēšanas par viltotām un neatzīst Lukašenko par leģitīmu prezidentu.