Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Covid-19 skar arī Rīgas "Dinamo" pretiniekus Minskas hokejistus

© TASS/SCANPIX/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Minskas "Dinamo", ierodoties Latvijā uz cīņu ceturtdien ar Rīgas "Dinamo", vairākiem komandas dalībniekiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, ziņots Minskas kluba tīmekļa vietnē.

Šo maču abas komandas aizvada nepilnos sastāvos.

Ierodoties Latvijas galvaspilsētā, visiem Minskas kluba pārstāvjiem bija jāveic testi koronavīrusa infekcijas noteikšanai.

"Vairākiem spēlētājiem, kā arī administratīvā un treneru personāla pārstāvjiem testi uzrādīja pozitīvu Covid-19 rezultātu, kas viņiem neļauj piedalīties mačā," vēstīts Minskas kluba tīmekļa vietnē.

Jau ziņots, ka spēle "Arēnā Rīga" Covid-19 ierobežojumu dēļ ir pirmā Rīgas "Dinamo" spēle līgā kopš 16.septembra, kad viesos ar 1:2 tika atzīts Habarovskas "Amur" pārākums. Sešas dienas vēlāk bija paredzēta spēle savā laukumā, bet Rīgas "Dinamo" un pretinieku Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Tāpēc šis mačs tika pārcelts, bet nākamajos divos dueļos - pret Maskavas komandām "Dinamo" un CSKA - Latvijas vienība saņēma tehniskos zaudējumus.

Sākotnēji Rīgas komanda tika ievietota karantīnā līdz 5.oktobrim, bet valdība nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz desmit dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs, tādējādi dodot "Dinamo" iespēju atgriezties laukumā ātrāk.

Iepriekš tika ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki. Šobrīd traumēto spēlētāju sarakstā ievietoti pieci aizsargi un seši uzbrucēji, kurus lielu daļu aizstās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" spēlētāji.

Latvijas komanda pirms ceturtdienas spēles ar trīs punktiem septiņās spēlēs ir pēdējā starp 11 Rietumu konferences komandām, kamēr Baltkrievijas vienība ar 16 punktiem desmit dueļos ir atrodama trešajā pozīcijā.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 44 reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Iepriekšējā sezonā trīs no četrām spēlēm uzvarēja rīdzinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.