Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Covid-19 skartā Rīgas "Dinamo" atgriežas laukumā ar maču pret Minskas hokejistiem

© Romāns Kokšarovs/F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien aizvadīs pirmo spēli pēc divu nedēļu pārtraukuma, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo".

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.18.30, un tiešraidē to translēs kanāls "TV3 Sport 2".

Rīdzinieki savu līdz šim pēdējo spēli aizvadīja 16.septembrī, kad viesos ar 1:2 piekāpās Habarovskas "Amur". Sešas dienas vēlāk bija paredzēta spēle savā laukumā, bet Rīgas "Dinamo" un pretinieku Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc šis mačs tika pārcelts, bet nākamajos divos dueļos - pret Maskavas komandām "Dinamo" un CSKA - Latvijas vienība saņēma tehniskos zaudējumus.

Sākotnēji Rīgas komanda tika ievietota karantīnā līdz 5.oktobrim, bet valdība otrdien nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz desmit dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs, tādējādi dodot "Dinamo" iespēju atgriezties laukumā ātrāk.

Iepriekš tika ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki. Šobrīd traumēto spēlētāju sarakstā ievietoti pieci aizsargi un seši uzbrucēji, kurus lielu daļu aizstās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" spēlētāji.

Ieskaitot tehniskos zaudējumus, Rīgas "Dinamo" šobrīd ir četru zaudējumu sērijā. Turpretī Minskas vienība uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas.

Latvijas komanda ar trīs punktiem septiņās spēlēs ir pēdējā starp 11 Rietumu konferences komandām, kamēr Baltkrievijas vienība ar 16 punktiem desmit dueļos atrodama trešajā pozīcijā.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 44 reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Iepriekšējā sezonā trīs no četrām spēlēm uzvarēja rīdzinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.