Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" treneru štābam pievienojas trīs speciālisti

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" treneru štābam pievienojušies trīs jauni speciālisti, piektdien ziņo klubs.

Pētera Skudra vadītajai komandai pievienojušies aizsargu treneris no Krievijas Dmitrijs Parhomenko, baltkrievu vārtsargu speciālists Andrejs Kudins un video treneris no Krievijas Igors Makarovs.

Viņi sastrādāsies ar līdzšinējiem trenera asistentiem Aleksandru Ņiživiju un Raimondu Vilkoitu.

47 gadus vecais Parhomenko jau iepriekš strādājis kopā ar Skudru Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā. Iepriekšējo sezonu viņš vadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienību Novokuzņeckas "Metallurg".

Savu trenera karjeru viņš uzsāka 2006. gadā un līdz šim ir bijis gan galvenā trenera asistents, gan arī galvenais treneris gan KHL, gan Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Pirms tam speciālists aizvadīja visai garu spēlētāja karjeru, spēlējot aizsarga pozīcijā, un Krievijas spēcīgākajās līgās viņš dažādu komandu sastāvos kopā ir aizvadījis 566 spēles.

Tikmēr 50 gadus vecais Kudins trenera karjerā strādājis Baltkrievijas ekstralīgas vienībā Soļigorskas "Šahtjor". Tāpat viņš trenējis arī Baltkrievijas U-20 izlases vārtu vīrus, bet divas sezonas strādājis arī Minksas "Dinamo" vienībā.

Pagājušajā sezonā Kudins trenēja MHL komandas Sanktpēterburgas "Dinamo" vārtsargus.

Savukārt 47 gadus vecais Makarovs iepriekšējā sezonā šos pašus pienākumus veica citā KHL komandā Valdivostokas "Admiral".

Jau ziņots, ka ka pēc vairākiem pozitīviem Covid-19 testiem Ņižnekamskas "Ņeftehimik" komandā tika pārcelta Rīgas "Dinamo" piektdien paredzētā KHL spēle.

Nākamo maču "dinamieši" aizvadīs pirmdien, kad viesos tiksies ar Novosibirskas "Sibirj". Pēc pirmdienas cīņas ar "Sibirj" Rīgas komandai izbraukumā vēl paredzētas tikšanās ar Habarovskas "Amur" (16.septembris) un divas dienas vēlāk ar Nursultanas ""Baris".

"Dinamo" jauno sezonu sākusi ar vienu uzvaru trīs spēlēs. Vienīgo panākumu izdevās izcīnīt pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".