Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Somijas valdība "Jokerit" komandai nosaka 14 dienu karantīnu

© TASS/SCANPIX/LETA

Pēc konstatētas Covid-19 klātbūtnes Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas ceturtdien tikās ar Helsinku "Jokerit", Somijas valdība "Jokerit" komandai noteikusi ievērot 14 dienu karantīnu, ziņo klubs.

Jāņa Kalniņa pārstāvētā komanda ziņo, ka ceturtdienas pretinieki pēc ierašanās Somijā uzrādīja negatīvus Covid-19 testus, kā dēļ arī nebija pamata neaizvadīt spēli.

Pēc notikušā dueļa "Ņeftehimik" komanda drīz vien paspēja sasniegt Latvijas robežu, bet lidostā veiktās Covid-19 pārbaudes atklāja četrus saslimšanas gadījumus, kā rezultātā tika atcelta spēle pret Rīgas "Dinamo".

Informācija nonāca arī pie "Jokerit" komandas, kas ceturtdienas vakarā veikusi Covid-19 testus, tomēr nevienam no spēlētājiem netika konstatēta saslimšana ar vīrusu. Kalniņš iepriekšējo dueli noraudzījās no rezervistu soliņa.

Piektdien KHL paziņoja, ka spēle starp Kazaņas "Ak Bars" un "Jokerit" ir atcelta, bet Somijas valdība, iepazīstoties ar situāciju, Helsinku komandai noteikusi ievērot 14 dienu karantīnu.

Tā iemesla dēļ "Jokerit" būs spiesta neaizvadīt mājas spēles pret "Ak Bars" un Čerepovecas "Sverstaļ", kā arī dueļus izbraukumā pret Maskavas apgabala "Vitjaz" un Maskavas CSKA.

"Jokerit" ziņo, ka centīsies vienoties ar komandām par jauniem spēļu norises datumiem.

Somijas komanda šosezon trijos mačos izcīnījusi divas uzvaras un ar četriem punktiem Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu.