Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Miris pazīstamais Čehijas hokeja treneris Ržīha

© TASS/SCANPIX/LETA

Otrdien 61 gada vecumā mūžībā aizgājis pazīstamais hokeja treneris Milošs Ržīha, informē Čehijas Hokeja federācija.

Ržīha nesen tika nogādāts Prāgas slimnīcā.

Pēdējos divus gadus Ržīha vadīja Čehijas hokeja izlasi, bet pirms tam viņš trīs sezonas pēc kārtas bija pie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Bratislavas "Slovan" stūres.

KHL viņš strādāja no līgas pirmsākumiem, vadot arī Maskavas "Spartak", Mitišču "Atlant", Sanktpēterburgas SKA un Omskas "Avangard". Tāpat pa šo laiku viņš pāris sezonas strādāja Pardubices klubā par galveno treneri un ģenerālmenedžeri.

Mitišču komanda 2011.gadā čehu speciālista vadībā tika līdz Gagarina kausa izcīņas finālam, bet tajā pašā gadā viņš tika atzīts par KHL sezonas labāko treneri.

Ržīha trenera gaitas uzsāka 1989.gadā un vadīja Čehijas komandas no Hodonīnas, Zlīnas, Pršerovas, Pardubices, Karlovi Vari un Prāgas.

Hokejista karjeras laikā bijušais centra uzbrucējs Ržīha spēlēja tikai dzimtenē, izcīnot vienu Čehoslovākijas čempiontitulu. 1983.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta desmitajā kārtā viņu ar kopējo 196.numuru izraudzījās Minesotas "North Stars", taču pasaulē spēcīgākajā līgā pie spēlēšanas viņš netika.