Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" pārbaudes spēļu sēriju Somijā noslēdz ar "sauso" uzvaru

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" piektdien ar uzvaru noslēdza pārbaudes spēļu sēriju Somijā.

Rīdzinieki ar rezultātu 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pārspēja Somijas otrās līgas pagājušās sezonas devīto spēcīgāko vienību Vantā "Kiekko-Vantaa".

Jau mača 57.sekundē "Dinamo" vadībā izvirzīja Konstantīns Komareks, kuram asistēja Deniss Paršins un Ondržejs Vitāseks. Pirmā perioda turpinājumā "dinamieši" izturēja vairākus mazākumus un nosargāja vadību.

Pārsvaru viesi dubultoja trešā perioda sestajā minūtē, kad pēc Denisa Fjodorova un Renāra Krastenberga piespēlēm izcēlās Patriks Zabusovs. Nepilnas četras minūtes vēlāk, asistējot Mikam Indrašim, 3:0 panāca Lauris Dārziņš.

Jau ziņots, ka pirmdien "Dinamo" ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudēja pagājušās sezonas Somijas pēc spēka otrās līgas spēcīgākajai komandai Imatras "Kettera", bet otrdien ar 3:4 pagarinājumā piekāpās šī paša turnīra trešajam spēcīgākajam klubam Joensū "Kiekko-Pojat". Trešdiena rīdziniekiem bija brīva, bet ceturtdien viņi ar pastiprinātu sastāvu cieta neveiksmi 1:4 pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto KHL komandu Helsinku "Jokerit".

Rīgas komandas galvenais treneris Pēteris Skudra ar saviem palīgiem uz šīm spēlēm līdz bija paņēmuši: vārtsargus - Reini Liepiņu, Bruno Brūveri, kā arī Staņislavu Gaļimovu un Iļju Proskurjakovu, kuri pievienojās komandai uz spēli pret "Jokerit"; aizsargus - Metjū Majoni, Morganu Elisu, Kristapu Sotnieku, Kristapu Zīli, Ondržeju Vitāseku, Robertu Mamčicu, Ernestu Ošenieku, Eduardu Hugo Jansonu un Jāni Jaku; uzbrucējus - Lauri Dārziņu, Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Zeku Mičelu, Konstantīnu Komareku, Gintu Meiju, Mārtiņu Dzierkalu, Emīlu Ģēģeri, Danielu Bērziņu, Renāru Krastenbergu, Denisu Fjodorovu, Patriku Zabusovu, Kasparu Ziemiņu, Daņilu Larionovu, kā arī Denisu Paršinu, Pāvelu Černovu, Metu Vaitu un Džeisī Liponu, kuri pievienojās komandai uz spēli pret "Jokerit".

Par "Dinamo" galveno treneri jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KHL jaunās sezonas sākums plānots 2.septembrī. Pirmo spēli jaunajā sezonā "Dinamo" aizvadīs 3.septembrī ar spēli pret Nursultanas "Baris", ievadot četru mājas maču sēriju.