Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pievienojas kanādiešu uzbrucējs Vaits

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" ceturtdien panākusi vienošanos ar kanādiešu uzbrucēju Metu Vaitu, vēsta klubs.

Iepriekšējā sezonā 30 gadus vecais Vaits pārstāvēja citu KHL komandu Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kuras rindās aizvadīja 60 spēles, tajās atzīmējoties ar 15 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat viņš piedalījās četrās "play-off" spēlēs, taču palika bez punktiem.

Aizvadītajā sezonā viņš bija rezultatīvākais "Ņeftehimik" spēlētājs.

Vaitam pagājušā sezona bija debija KHL, bet iepriekš viņš divas sezonas pavadīja Vācijas augstākās līgas (DEL) komandā Augsburgas "Panthers". Vēl pirms tam viņš divas sezonas pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Milvoki "Admirals", bet karjeras laikā izdevies uzspēlēt arī Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Jau ziņots, ka "Dinamo" iepriekš noslēdza līgumu ar Gagarina kausa ieguvēju vārtsargu Staņislavu Gaļimovu un kanādiešu uzbrucēju Zeku Mičelu.

Iepriekš kluba rindas papildināja aizsargs Morgans Eliss, uzbrucēji Konstantins Komareks, Pavels Černovs un Deniss Paršins.

Ar "leģionāru" iekļaušanos komandā "Dinamo" šobrīd ir līgumi ar 11 uzbrucējiem, trim aizsargiem un diviem vārtsargu, bet vēl 14 hokejisti kluba nometnē atrodas ar pārbaudes laika līgumiem.

Kopumā pārbaudes laika līgumi noslēgti ar diviem vārtsargiem, četriem aizsargiem un astoņiem uzbrucējiem.

Par vienības galveno treneri 20.jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KHL jaunās sezonas sākums plānots 2.septembrī.