Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latviešu hokejists Švanenbergs noslēdz līgumu ar "Oil Kings"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kanādas Hokeja līgas (CHL) vienība Edmontonas "Oilers", kas iepriekš ārzemju spēlētāju draftā izraudzījās latvieti Jāni Švanenbergu, trešdien vienojusies par sadarbību ar uzbrucēju, vēstīts komandas mājaslapā.

Nacionālā informācijas aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucējs Jānis Švanenbergs CHL ārzemju spēlētāju draftā otrdien nonāca Edmontonas "Oil Kings" paspārnē, bet Kasparu Ziemiņu izvēlējās Pīterboro "Petes".

18 gadus vecais Švanenbergs tika izvēlēts pirmajā no divām kārtām ar kopējo 58.numuru, bet viņa vienaudzis Ziemiņš tika izraudzīts otrajā kārtā ar 103.numuru.

Komanda vēsta, ka ar Švanenbergu noslēgts standarta līgums. Uzbrucējs bija "Oil Kings" pirmā izvēle aizvadītajā draftā.

Pēdējās trīs sezonas Švanenbergs pavadījis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga". Aizvadītajā sezonā viņš 57 spēlēs regulārajā čempionātā un "play-off" guva 26 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņš debitēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur Rīgas "Dinamo" sastāvā 12 mačos atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Švanenbergs pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases pasaules čempionātos.

"Oil Kings" komandu savulaik pārstāvēja Edgars Kulda un 2013.gadā traģiski aizsaulē aizgājušais Kristiāns Pelšs. Kulda 2014.gadā ar edmontoniešiem uzvarēja CHL Memoriālajā kausā un tika atzīts par prestižā turnīra vērtīgāko spēlētāju.

CHL apvieno Kanādas trīs junioru līgas - Ontario Hokeja līgu (OHL), Kvebekas Junioru hokeja līgu (QMJHL) un Rietumu hokeja līgu (WHL). "Oil Kings" spēlē WHL, kur aizvadītajā sezonā uzvarēja Centrālajā divīzijā, savukārt "Petes" cīnās OHL, kur bija trešā Austrumu konferencē. Koronavīrusa pandēmijas dēļ CHL sezona tika pārtraukta priekšlaicīgi.