Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Medijs: Rīgas "Dinamo" rindās var nonākt vārtsargs Fukals un aizsargs Koļcovs

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās var nonākt kanādiešu vārtsargs Zakarī Fukals un krievu aizsargs Kirils Koļcovs, vēsta tīmekļa vietne "sports.ru".

Ceturtdien "sports.ru" žurnālists Aleksejs Ševčenko vēstīja, ka "Dinamo" var parakstīt līgumu ar bijušo Monreālas "Canadiens" sistēmas vārtsargu Fukalu, kuru klubs draftēja 2013.gada drafta otrajā kārtā ar kopējo 36.numuru un kuram klubs nedeva iespēju aizvadīt Monreālā ne spēli.

Žurnālists ziņo, ka "Rīgas "Dinamo" ir interesants Kanādas vārtsarga variants".

Pagājušajā sezonā 25 gadus vecais Fukals aizvadīja vienu maču Amerikas Hokeja līgā (AHL) Tampabejas "Lightning" vienības farmklubā Sirakūzas "Crunch", bet galvenokārt spēlēja Orlando "Solar Bears" vienībā Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), kur 24 mačos guva 10 uzvaras, četrreiz nosargāja savus vārtus neieņemtus, vidēji ielaižot 2,36 vārtus spēlē un atvairot 92,8% metienu.

Fukals Kanādas izlases rindās ir divkārtēja Špenglera kausa ieguvējs, turnīra galveno balvu virs galvas ceļot 2016. un 2019.gadā, bet 2018.gadā ierindojoties otrajā vietā. 2019.gadā kanādietis iekļuva turnīra "All Stars" izlasē, trīs spēlēs ielaižot savā "cietoksnī" tikai vienu ripu.

Piektdien tīmekļa vietne, atsaucoties uz ziņu aģentūru "RIA Novosti", vēsta, ka uz Rīgas "Dinamo" komandu var doties arī 37 gadus vecais krievu aizsargs Kirils Koļcovs.

"RIA Novosti" par informācijas avotu min vārdā nenosauktu informācijas avotu, kas ir labi pazīstams ar hokejistu.

Tiek atzīmēts, ka klubs ir gatavs parakstīt līgumu ar aizsargu uz gadu.

Koļcovs ir 2011.gada Gagarina kausa ieguvējs "Salavat Julajev" sastāvā.

2002.gadā hokejistu NHL drafta otrajā kārtā ar 49.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks", taču tālāk par spēlēšanu AHL hokejists netika, gandrīz visu hokejista karjeru aizvadot Krievijā.

Viņa pēdējais klubs KHL bija Jekaterinburgas "Avtomobilist", kura sastāvā viņš 2018./2019.gada sezonā aizvadīja deviņus mačus un guva divus rezultativitātes punktus ar piespēlēm.

Galīgais lēmums tiks pieņemts pēc tam, kad būs apstiprināts "Dinamo" kluba treneru personāls un noteikts sezonas budžets.

Jau ziņots, ka dalību KHL arī nākamajā sezonā "Dinamo" bija apstiprinājusi līdz jūnija vidum.

Pagaidām klubam nav treneru, un tas nav uzsācis sastāva komplektāciju, kas notiks vien pēc galvenā trenera iecelšanas amatā. Šobrīd līgumi ir spēkā vien ar pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem iepriekšējā sezonā pamatsastāvā spēlēja vien Emīls Ģēģeris.

Mediji līdz šim ieskaitījuši "Dinamo" rindās vairākus ārvalstu hokejistus, taču neviens jauns līgums vēl nav noslēgts.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.