Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Visas 23 komandas pieteikušās dalībai Kontinentālās hokeja līgas jaunajā sezonā

© Alexander Shcherbak/TASS/SCANPIX/LETA

Visas 23 komandas pieteikušās dalībai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2019./2020.gada sezonas turnīrā, intervijā līgas preses dienestam atklāj KHL prezidents Aleksejs Morozovs.

Aizvadītajā sezonā turnīrā startēja 24 vienības, bet aprīļa sākumā Vladivostokas "Admiral" komanda paziņoja, ka taupības nolūkā nākamajā sezonā nespēlēs KHL.

"Visi 23 klubi ir iesnieguši finanšu dokumentus, kā to prasa reglaments," stāsta Morozovs. "Šajos apstākļos visi pārskata un atkārtoti analizē savus plānus un budžetus. Tie nav tikai sportiskie jautājumi. Līga izskatīja iesūtītos dokumentus un iepazīstināja KHL direktoru padomi ar savu viedokli. Direktoru padomē tiks apstiprināts galīgais dalībnieku sastāvs."

KHL Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" vēl nav apstiprinājusi galveno treneri un nav uzsākusi sastāva komplektāciju. Šobrīd līgumi ir spēkā ar pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem iepriekšējā sezonā pamatsastāvā spēlēja vien Emīls Ģēģeris.

Mediji līdz šim baumojuši par vairāku ārvalstu hokejistu pievienošanos komandai, taču šobrīd neviens līgums nav noslēgts.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.