Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vjačeslavs Kozlovs - viens no kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu

© TASS/SCANPIX/LETA

Par jaunu līgumu ar Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Omskas "Avangard" ceturtdien paziņoja klubs, sakot paldies par darbu komandā vēl vienam kluba trenerim Vjačeslavam Kozlovam, kuru par vienu no kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" vienības galvenā trenera amatu nosauca platformas "Telegram" kanāls "Hokejs bez skatītājiem".

48 gadus vecais Kozlovs "Avangard" nostrādāja vienu sezonu.

Daudz lielāki panākumi Kozlovam ir bijuši kā hokejistam. 1997. un 1998.gada pavasarī viņš cēla virs galvas Stenlija kausu kopā ar citiem Detroitas "Red Wings" hokejistiem, bet 2011. un 2012.gada pavasarī uzvarēja KHL Gagarina kausa izcīņā. 2011.gadā viņš to paveica ar Ufas "Salavat Julajev", bet gadu vēlāk - ar Maskavas "Dinamo".

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" galvenais treneris bija Ģirts Ankipāns. Viņa vadībā komanda sesto sezonu pēc kārtas neiekļuva izslēgšanas spēlēs un ieņēma priekšpēdējo vietu KHL tabulā, 62 spēlēs gūstot 41 punktu.

44 gadus vecais Ankipāns bija "Dinamo" galvenais treneris kopš 2017.gada, taču pavasarī klubs paziņoja par līguma nepagarināšanu ar visu "Dinamo" treneru kolektīvu.