Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Komareks no Zviedrijas līgas varētu pāriet uz Rīgas "Dinamo"

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" risina sarunas ar Austrijas uzbrucēju Konstantīnu Komareku, svētdien ziņo "Sport-Ekspress".

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais uzbrucējs spēlēja Zviedrijas augstākās līgas čempionātā Malmes "Redhawks" un "Lulea" rindās.

39 mačos hokejists aizvadītajā sezonā sakrāja 22 rezultativitātes punktus, no tiem astoņus - ar gūtiem vārtiem.

Pēdējās četras sezonas hokejists aizvadījis Zviedrijā, taču arī iepriekš vēl divas sezonas spēlējis "Lulea" rindās.

Kopā Zviedrijas spēcīgākajā līgā uzbrucējs pamatturnīrā 240 mačos sakrājis 110 (38+72) rezultativitātes punktus un izslēgšanas cīņās 29 spēlēs - 7 (2+5) punktus.

Pēdējās sezonās Komareks bijis stabils Austrijas valstsvienības dalībnieks, kopā 62 mačos izceļoties ar 39 (15+24) punktiem.

Aprīļa sākumā jau ziņots, ka "Dinamo" varētu pievienosies vēl viens Zviedrijas čempionāta kluba Jēvles "Brynas" centra uzbrucējs soms Tomi Sallinens, kurš Jēvles vienībā ir aizvadījis pusotru sezonu.

Sestdien "Sport-Ekspress" ziņoja, ka pāreja uz "Dinamo" var neizdoties, jo spēlētājs joprojām nav saņēmis līguma piedāvājumu.

"Pagaidām neko nevaru pateikt," laikrakstā "Gefle Dagblad" tiek citēts hokejista aģents Tomass Sjogrēns. "Piedāvājumu varam saņemt kuru katru brīdi. Šī ir normāla situācija līgumam."

31 gadu vecajam spēlētājam ir līgums ar "Brynas" uz vēl vienu gadu. Līgumā ir klauzula, ka klubam ir jāatbrīvo spēlētājs, ja viņš saņem piedāvājumu no KHL. Tomēr šī iespēja jāaktivizē līdz šīs nedēļas beigām.

2019./2020.gada sezonā soms 52 spēlēs sakrāja 27 rezultativitātes punktus, gūdams 11 vārtus un 16 reizes rezultatīvi piespēlēdams.

"Dinamo" šosezon 62 KHL spēlēs izcīnīja 41 punktu un palika priekšpēdējā vietā līgā, par diviem punktiem apsteidzot Minskas "Dinamo".

"Play-off" jeb Gagarina kausa izcīņā klubam nav izdevies iekļūt jau sešas sezonas pēc kārtas.