Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Indrašim divas rezultatīvas piespēles uzvarā pār Rīgas "Dinamo"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 2:5 (1:1, 0:1, 1:3) piekāpās Maskavas "Dinamo" komandai, kuras sastāvā ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Miks Indrašis.

Vārtus rīdziniekiem guva Aleksandrs Protapovičs un Miķelis Rēdlihs.

Latvijas komanda cietusi astoņus zaudējumus pēc kārtas un pēc šodienas neveiksmes oficiāli atvadījās no izredzēm spēlēt Gagarina kausa izcīņā. Rīgas komanda "play-off" nav spēlējusi sešus gadus pēc kārtas.

Spēle sākās vētraini un jau trešās minūtes sākumā pēc Kārtera Eštona piespēles gar vārtiem, Protapovičs ar metienu no tuvas distances atklāja rezultātu. Piecas minūtes vēlāk Igors Poligalovs bija pirmais pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtos - 1:1. Perioda otrajā pusē divi maskaviešu hokejisti - Mihails Čaikovskis un pirmajos vārtos piespēlējušais Daniils Tarasovs - katrs saņēma pa desmit minūšu sodam, tādējādi labu laiku nevarēja palīdzēt komandai.

Vēl viena pārkāpuma dēļ rīdzinieki otro periodu iesāka vairākumā, taču šoreiz viena hokejista pārspēku neizmantoja. Perioda piektajā minūtē nākamo vairākumu viesiem sarūpēja Indrašis, kurš pēc soda izciešanas atgriezās laukumā un ar piespēli palīdzēja Andrejam Aleksejevam panākt 2:1. Tūlīt pēc tam mazākumā spēlēja arī ciemiņi, kurus no zaudētiem vārtiem glāba vien stabiņš, bet trešdaļas noslēgumā Rīgas hokejisti nespēja izmantot vēl vienu vairākumu.

Trešā perioda ievadā Eštons ieraidīja ripu mājinieku vārtos, taču viņam piespēlējušais Mareks Djaloga pirms tam saņēma ripu, jau atrodoties uzbrukuma zonā, tādējādi precīzais metiens netika ieskaitīts. Turpretī otrā laukuma galā, perioda otrajā minūtē Tēmu Pulkinens palika nepieskatīts pie vārtiem un dubultoja maskaviešu pārsvaru, bet divarpus minūtes vēlāk Dmitrijs Moisejevs panāca jau 4:1.

Trešdaļas devītajā minūtē Rēdlihs pēc Roberta Mamčica metiena bija pirmais pie atlēkušās ripas un vienus vārtus atguva, bet trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Jaškins panāca 5:2, pirms tam metienu izdarot Indrašim, kura kontā tika vēl viena piespēle.

Rīgas komanda savus pēdējos punktus izcīnīja pirmspēdējā spēlē pret Vladisvostokas "Admiral" un vēl maču iepriekš, spēlējot ar "Soči" vienību. Abās šajās spēlēs tika piedzīvots zaudējums, bet kopumā komanda uzvaru nav svinējusi jau pēdējās astoņās cīņās. Pēdējo panākumu izdevās izcīnīt 4.janvārī, uzvarot Nursultanas "Baris" ar 1:0.

Pēdējās astoņās spēlēs, kurās "Dinamo" piedzīvojusi zaudējumu, vienībai kopumā izdevies gūt vien sešus vārtus, kamēr no sava vārtu tīkliņa ripa bija jāizvelk 28 reizes.

Tikmēr Indraša pārstāvētā Maskavas komanda patlaban ir uz panākuma viļņa, jo pēdējos divos mačos izdevies uzvarēt Maskavas apgabala "Vitjaz" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pirmajā duelī uzvarēts ar 3:1, bet otrajā ar 5:1.

Indrašis spēlē pret "Torpedo" izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un atzīmēja savu 100.spēli Maskavas klubā.

Rīgas komanda ar 34 punktiem 52 mačos Rietumu konferencē ieņem pirmspēdējo, 11.vietu, kamēr Maskavas vienība 53 dueļos iekrājusi 71 punktu, jau nodrošinot dalību izslēgšanas spēlēs.

Abas komanda KHL čempionātā iepriekš tikušās 42 reizes, rīdziniekiem uzvarot 20 reizēs.

Šosezon abi klubi jau tikušies trīs reizes, visās uzvaru svinot Maskavas "Dinamo". Pirmajā duelī septembra beigās Maskavas komanda mājās uzvarēja ar 4:1, bet divus mēnešus vēlāk, viesos ar 4:3 izcīnīta uzvara papildlaikā.

Nākamo spēli, kas būs arī pēdējā 12.izbraukumā, rīdzinieki aizvadīs pret Kazaņas "Ak Bars".

Šajā izbraukumā Ģirta Ankipāna rīcībā ir vārtsargi - Andrejs Makarovs, Aleksandrs Salāks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Kristofers Berjlunds, Marek Djaloga, Sergejs Gimajevs, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Reinis Lejnieks, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Aleksandrs Protapovičs, Miķelis Rēdlihs, Kirils Sļepecs, Jānis Švanenbergs.

Savainojumu dēļ šajā duelī Rīgas klubam nevar palīdzēt Metjū Majone, Rihards Marenis, Ņikita Setdikovs, Oskars Bārtulis un Kristaps Zīle, kuram sezona jau ir noslēgusies.

Jānis Voris, Reinis Liepiņš, Emīls Ģēģeris, Antons Trastašenkovs palīdz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībai "Rīga" cīņā par "play-off".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.