Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vārtsargs Kivlenieks no "Blue Jackets" nosūtīts uz AHL

© Pixabay

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks trešdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" nosūtīts uz Amerikas hokeja līgu (AHL), kurā viņš iesāka šo sezonu, vēsta klubs.

Kivlenieks savu pēdējo izsaukumu uz NHL saņēma pērnā gada nogalē un kopumā ar Kolumbusas "Blue Jackets" viņš līdz šim pavadīja aptuveni 16 dienas, kas latvietim līdz šim bija ilgākais periods pie "pirmās" komandas. Ņemot vērā, ka iepriekš Elvim Merzļikinam nevedās spēle, pastāvēja iespēja, ka Kivlenieks varētu piedzīvot debiju NHL, taču viņa komandas biedra sniegums uzlabojās ar katru nākamo dueli, kā rezultātā gados jaunākais Kivlenieks pie savas iespējas vēl netika.

Šajā laika periodā Kivlenieks "Blue Jackets" pieteikumā tika iekļauts astoņas reizes.

Vārtsargs pamatā sezonu aizvada AHL vienībā Klīvlendas "Monsters", kurā 15 spēlēs viņš vidēji mačā ielaidis 3,04 ripas, atvairīdams 89,4% pretinieku metienus. Kivlenieks ir šīs komandas pirmais numurs, aiz sevis atstājot talantīgo somu Veini Vehvilainenu, kurš trešdien devās uz NHL, lai ieņemtu Kivlenieka vietu.

Kopumā AHL Kivlenieks karjeras laikā aizvadījis 72 spēles, trijās no tām nostāvot "sausā". AHL čempionātā viņš caurmērā spēlē ielaidis 3,26 ripas, atvairot 88,8% metienu.

Tāpat Kolumbusas vienībai uz nenoteiktu laiku pievienosies aizsargs Gabriels Karlsons un Endrū Pīks, kā arī uzbrucējs Raians Makiniss.

"Blue Jackets" nākamos spēli aizvadīs piektdien pret Karolīnas "Hurricanes".

Latviešu pārstāvētā komanda ar 54 punktiem 47 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.