Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balcers: Kā latvietim man ir patiess lepnums par mūsu faniem

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Otavas "Senators" uzbrucējs Rūdolfs Balcers ir lepns sevi saukt par latvieti, īpaši brīžos, kad tribīnēs viņu skaļi atbalsta pašmāju fani, sarunā ar komandas preses dienestu teica liepājnieks.

Jau ziņots, ka Balcers janvāra pirmajās dienās no Amerikas hokeja līgas (AHL) tika izsaukts uz NHL komandu "Senators", lai sezonas otro pusi turpinātu planētas spēcīgākajā čempionātā.

Balcers sarunā atskatījās gan uz sezonas sākumā piedzīvoto savainojumu, gan pirmajā spēlē piedzīvoto amizanto epizodi ar Latvijas faniem.

"Tiklīdz guvu savainojumu, zināju, ka nespēlēšu kādu laiku," atminējās Balcers. "Vēlāk atgriezos uz ledus un biju ļoti laimīgs, ka beidzot varu spēlēt kopā ar Belevilas komandu. Man patika pavadītais laiks tur. Centos uzlabot savu sniegumu līdz līmenim, kas man dotu iespēju atgriezties NHL."

Latvijas hokejists atgriežoties NHL laukumā, jau pirmajā spēlē izpelnījās īpašu skatītāju uzmanību, jo viens apmeklētājs ar savu plakātu latviešu valodā aicināja Balceru iedot ripu, ko viņš arī labprāt izdarīja.

"Iesildoties redzēju pāris puišus ar Latvijas izlases krekliem, un tas piesaistīja manu uzmanību. Nepazinu viņus personīgi, bet domāju, ka fani bija vietējie. Jebkurā gadījumā tas bija patīkami."

Hokejists arī paspēja uzņemt bildi ar šiem atbalstītājiem. "Bildei nebija ne vainas, taču man vienmēr gribas dot ko vairāk, taču mēs tobrīd iesildījāmies. Esmu gandarīts, ka uzlaboju viņu dienu, jo Latvijas izlases krekli un sagatavotais plakāts uzlaboja manējo."

Šajā pašā kontekstā uzbrucējs arī uzteica Latvijas līdzjutējus, piebilstot, ka jūtas lepns gan par viņiem, gan par sevi, jo abas puses vieno kas kopējs - dzimtene Latvija.

"Nav svarīgi vai tas ir pasaules čempionāts vai NHL spēle, fani mačus apmeklē Latvijas izlases kreklos un vienmēr dzied un skaļi sauc. Kā latvietim, man ir patiess lepnums par viņiem," uzsvēra Balcers. "Mēs esam maza valsts, kas sportā cīnās ar milžiem. Hokejs Latvijā, visticamāk, ir populārākais sports, tāpēc ir iespaidīgi redzēt kā visi mūs atbalsta."

Latvijas fanu attieksme izbrīnīja arī Balcera komandas biedru Breidiju Tkečaku. "Rūdis ir lielisks spēlētājs, tāpēc bija žēl, ka viņš pirms sezonas nometnē guva savainojumu. Taču ir patīkami redzēt latviešu degsmi un atbalstu spēlēs. Viņi ir kā viens vesels."

Uzbrucējs pēc traumas izdziedēšanas savās pirmajās 15 AHL spēlēs atzīmējās vismaz ar vienu rezultativitātes punktu, labojot Belevilas "Senators" gūto punktu rekordsēriju. Kopumā Balcers AHL čempionātā atzīmējās ar sešiem vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Balcers vidēji mačā šosezon AHL čempionātā guvis 1,26 punktus, aizvadot 19 spēles. Tāpat viņš šosezon nopelnīja savu 100.rezultativitātes punktu, kopumā 129 AHL čempionāta spēlēs izceļoties ar 103 punktiem (48+55).

Pērn Balcers debitēja NHL un 36 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Līdz ar Balcera ierašanos NHL, šobrīd šajā čempionātā atrodas pieci latvieši - Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"), Matīss Kivlenieks un Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins").

Otavas "Senators" nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad tiksies ar Detroitas "Red Wings".