Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons ar vārtiem palīdz atspēlēties, bet "Sabres" piedzīvo zaudējumu

© AP/SCANPIX/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai ciešot zaudējumu.

"Sabres" viesos ar 5:6 (0:1, 3:2, 2:2, 0:1) pagarinājumā atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas.

Bufalo komanda mača gaitā neizšķirtu panāca, atspēlējoties no 0:2, 2:3 un un 3:5. "Sabres" ceturtos vārtus guva Girgensons, kurš trešā perioda 12.minūtē pēc ripas izcīnīšanas pie apmales veica individuālu reidu un no tuvas distances pārspēja pretinieku vārtsargu.

Minūti pirms pamatlaika beigām Markuss Juhansons izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājuma ceturtajā minūtē Džonatans Millers atnesa mājiniekiem uzvaru. Pirms tam "Sabres" bija ieraidījuši ripu vārtos, taču tas notika pēc pārkāpuma, tādējādi metiens netika ieskaitīts.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Antuāns Rusels un Džošs Leivo. Rusels pēc astoņu mēnešu pauzes laukumā atgriezies ar trīs vārtiem divās spēlēs, bet Leivo ir četri precīzi metieni pēdējos četros mačos.

"Skatītājiem tā bija ellišķīgi laba spēle, bet man nepatika, kā tā beidzās," pēc mača teica "Sabres" galvenais treneris Ralfs Krēgers.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja abos iemetienos un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Viņš šajā sezonā 30 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" svētdien Kanādas tūres noslēgumā viesosies pie Edmontonas "Oilers".

Tikmēr joprojām bez uzvarām NHL ir vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) atzina Floridas "Panthers" pārākumu. "Blue Jackets" cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 23 no 26 pretinieku mestajām ripām, kamēr otrā laukuma galā bijušais Kolumbusas vārtsargs Sergejs Bobrovskis neitralizēja 33 no 34 metieniem. Pēdējo ripu "Panthers" ieraidīja tukšos viesu vārtos.

Merzļikins savā debijas sezonā laukumā bijis astoņās spēlēs, kurās vidēji ielaidis 3,30 ripas un atvairījis 89,4% metienu.

Kolumbusas hokejisti nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Vašingtonas "Capitals".

Savukārt trešo uzvaru pēc kārtas svinēja uzbrucējs Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) guva virsroku pār Detroitas "Red Wings" vienību, kura šobrīd atrodas 11 zaudējumu sērijā.

"Pingvīniem" ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeiks Gencels un Jevgeņijs Malkins.

Bļugers uz ledus pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja astoņos no 16 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas uzbrucējs savā otrajā NHL sezonā 30 mačos guvis trīs vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -2.

"Penguins" nākamajā cīņā otrdien savā laukumā uzņems Monreālas "Canadiens".

Tikmēr bez uzbrucēja Rūdolfa Balcera turpina spēlēt Otavas "Senators", kas viesos ar 3:4 (1:2, 1:0, 1:2) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu. Balcers vēl nav saņēmis izsaukumu no Amerikas Hokeja līgas.

Visas četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu konferencē. "Penguins" ar 38 punktiem 30 dueļos ir piektā, "Sabres" ar 32 punktiem 30 cīņās ieņem astoto vietu, "Blue Jackets" ar 26 punktiem 29 spēlēs ir 13., bet "Senators" ar 25 punktiem 30 mačos atrodas pozīciju zemāk.