Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Savainojumu krīzē nonākusi Rīgas "Dinamo" paraksta līgumu ar Artūru Kuldu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" noslēgusi līgumu ar aizsargu Artūru Kuldu, ziņo klubs.

31 gadu vecais Kulda sezonas pirmajā pusē bija bez kluba, bet iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Čerepovecas "Severstaļ" komandā, kuras sastāvā 59 spēlēs guva divus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -8.

KHL viņš debitēja 2012./13.gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā, bet pēc tam pa divām sezonām pavadīja Ufas "Salavat Julajev" un Helsinku "Jokerit" vienībās. 2017./2018.gadā sezonā viņš spēlēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" kreklā, sezonas noslēgumā aizvadot trīs mačus Čehijā, Prāgas "Sparta" vienībā.

Kopumā KHL Kulda aizvadījis 369 spēles, kurās guvis 20 vārtus un veicis 51 rezultatīvu piespēli.

Kulda aizvadījis arī 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš kopā ar Čikāgas "Wolves" vienību 2008.gadā uzvarēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās aizsargs piedalījies sešos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka sestdien savainojumus guva aizsargi Kristaps Zīle un Oskars Bārtulis. Zīlem traumas dēļ sezona ir beigusies. Tāpat savainoti šobrīd ir uzbrucējs Aleksandrs Protapovičs un aizsargs Nerijus Ališausks, bet trešdien traumu guva arī aizsargs Uvis Balinskis.

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 35 spēlēs atkāpusies ieņem 11.vietu Rietumu konferencē.