Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Merzļikins atgriežas "Blue Jackets" rindās

© AP/SCANPIX/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" no Amerikas Hokeja līgas (AHL) izsaukusi latvieti Elvi Merzļikinu, pretējā virzienā nosūtot Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Merzļikins uz AHL tika nosūtīts otrdien un Klīvlendas "Monsters" rindās paspēja aizvadīt vienu spēli, ar 3:1 pārspējot Šarlotas "Checkers" vienību. Latvietis tika atzīts par mača otro zvaigzni, kopumā atvairot 28 no 29 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" latviešu rokādi šosezon veica jau otro reizi, un tas darīts ar mērķi, lai Merzļikins iegūtu spēļu praksi. Atrodoties AHL komandā Klīvlendas "Monsters", Merzļikins saglabāja līgumā paredzēto NHL atalgojumu.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies sešos mačos, kuros palicis bez uzvarām, vidēji ielaidis 3,54 ripas un atvairījis 89,0% metienu. Tikmēr AHL čempionātā viņa kontā divi mači, kuros viņš vidēji ielaidis 1,52 ripas un atvairījis 94,9%.

Tikmēr 23 gadus vecais Kivlenieks šosezon deviņās AHL spēlēs svinējis sešas uzvaras pamatlaikā, ielaidis 2,51 ripu un atvairījis 90,3% metienus.

"Blue Jackets" trešdien tiksies ar Filadelfijas "Flyers", bet piektdien ar Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins", savukārt "Monsters" trešdien paredzēta vēl viena tikšanās ar Šarlotas vienību.