Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" trīs zaudēto spēļu sēriju mēģinās pārtraukt pret SKA

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesosies pie spēcīgās Sanktpēterburgas SKA vienības, mēģinot pārtraukt trīs zaudēto spēļu sēriju.

Spēle Sanktpēterburgā paredzēta plkst.16 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam "TVPlay Sports +".

Jau ziņots, ka rīdzinieki piektdien ar rezultātu 2:3 viesos piekāpās "Soči" vienībai. "Dinamo" zaudējumus piedzīvojusi pēdējās trīs spēlēs, nesenāko uzvaru gūstot 25.oktobrī pret Minskas "Dinamo". Savukārt SKA pēdējā spēlē ar 1:2 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", bet iepriekšējās četrās spēlēs tika pie vismaz viena punkta.

Pēc šīs spēles "dinamieši" atgriezīsies mājās, kur paredzētas piecas cīņas. Pirmajā jātiekas ar Ufas "Salavat Julajev", tālāk jau ceturto reizi šajā sezonā jāspēlē ar Maskavas "Spartak", bet trešais duelis paredzēts pret Maskavas apgabala "Vitjaz". Pēdējās divas mājas spēles pirms kārtējā izbraukuma paredzētas ar "Soči" un Maskavas "Dinamo" klubiem.

Savukārt SKA pēc tikšanās ar rīdziniekiem priekš trīs spēļu izbraukuma sērija, kurā jātiekas ar Habarovskas "Amur", Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Vladivostokas "Admiral".

Šobrīd Rīgas klubs ar 16 punktiem 24 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet SKA ar 30 punktiem 26 cīņās ir ceturtā.

Abi klubi KHL čempionātā savā starpā kopumā tikušies 37 reizes, no kurām "dinamiešiem" tikai deviņās izdevies uzvaru izcīnīt pamatlaikā. Vēl trīs panākumi gūti papildlaikā vai "bullīšos", bet ārpus KHL čempionāta vienības tikušās četras reizes, tikai reizi panākumu gūstot "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.