Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" izbraukumā viesosies pie "Soči" komandas

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta sestā izbraukuma pirmajā spēlē viesosies pie "Soči" komandas, kas šonedēļ no galvenā trenera pienākumu izpildītāja amata atbrīvoja Leonīdu Beresņevu.

Mačs sāksies plkst.18.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam "TVPlay Sports +".

Pēc tam svētdien rīdzinieki viesosies pie Sanktpēterburgas SKA un aizvadīs pēdējo spēli pirms izlašu pārtraukuma. No pauzes Latvijas komanda atgriezīsies 12.novembrī, kad uzsāks piecu mājas spēļu sēriju.

"Dinamo" hokejisti pēc septiņās spēlēs izcīnītām piecām uzvarām cietuši divus zaudējumus pēc kārtas - 2:3 pret Maskavas "Spartak" un 1:3 pret Pekinas "Kuņluņ Red Star". Turpretī "Soču" komanda pēc astoņu zaudējumu sērijas svinējusi divas uzvaras pēc kārtas - 3:1 pār Vladivostokas "Admiral" un Ufas "Salavat Julajev".

Krievijas kūrortpilsētas komanda ar Beresņevu pie stūres pārtrauca zaudējumu sēriju, taču ar to nebija gana, lai viņš saglabātu vietu treneru kolektīvā. Par Soču vienības galveno treneri kļuvis baltkrievs Aleksandrs Andrijevskis.

"Dinamo" ar 16 punktiem 23 spēlēs ir pēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām un ir līgas pastarīte. Savukārt "Soči" ar 19 punktiem tikpat dueļos ir divas pozīcijas augstāk.

Abas komandas KHL tikušās desmit reizes, no kurām "Dinamo" uzvarējusi tikai vienā mačā - 2015.gada 3.decembrī pagarinājumā izraujot uzvaru 2:1. Nākamajās sešās spēlēs rīdzinieki cietuši zaudējums.

Izbraukumā Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā būs šādi hokejisti: vārtsargi - Aleksanders Salāks, Andrejs Makarovs, Maksims Tretjaks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Oskars Bārtulis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis, Antons Trastašenkovs.

Savainojumu dēļ mājās palika Vitālijs Pavlovs un Kristaps Zīle. Frenks Razgals palīdzēs fārmklubam "Liepāja", bet uzbrucēji Patriks Zabusovs un Ričards Grīnbergs, spēlēs "Rīgas" komandas sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.