Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" lauzusi līgumu ar vēl vienu spēlētāju

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" lauzusi līgumu ar 30 gadus veco uzbrucēju Dāvidu Ulstrēmu, ziņo turnīra rīkotāji.

Jau vēstīts, ka Ulstrēms piektdien tika ievietots atteikumu draftā, kur 48 stundu laikā viņu varēja izvēlēties kāda cita KHL komanda.

Iepriekšējā nedēļā komandu jau pameta Ulstrēma tautietis Jākobs Berjlunds un vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Spēlētājs Rīgas komandai pievienojās šajā starpsezonā. Uzbrucējs šosezon "Dinamo" rindās aizvadīja 11 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Tāpat Ulstrēms bija viens no aktīvākajiem hokejistiem pirmssezonas spēlēs.

Ulstrēms iepriekšējā sezonā pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionāta komandu Tūsonas "Roadrunners". Šī turnīra ietvaros viņš 29 spēlēs guva desmit vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles.

Ulstrēmu 2008.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 102.numuru izvēlējās Ņujorkas "Islanders", bet pasaules spēcīgākajā līgā viņš kopumā aizvadījis 52 spēles, kuru laikā atzīmējies ar sešiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Šī gan viņam būs atgriešanās KHL, jo šajā līgā zviedrs spēlēja no 2013. līdz 2017.gadam, pēcāk atgriežoties dzimtenē.

KHL Ulstrēms spēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv", Prāgas "Lev", Čerepovecas "Severstaļ", Novosibirskas "Sibirj" un Minskas "Dinamo" komandās, kopumā 169 spēlēs gūstot 45 vārtus un veicot 35 rezultatīvas piespēles.

Tāpat uzbrucējs pārstāvējis arī Zviedrijas augstākās līgas (SHL) komandu Jenšēpingas HV71. Viņš ir divkārtējs SHL čempions.

Ulstrēms spēlējis arī Zviedrijas izlasē Eiropas hokeja tūres posmos, bet ar U-20 valstsvienību izcīnījis pasaules junioru čempionāta sudraba medaļu.