Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bukmeikeri prognozē, kurš šosezon būs rezultatīvākais Rīgas "Dinamo" spēlētājs

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Septembra sākumā sāksies jaunā Kontinentālās hokeja līgas sezona, un ar klusu optimismu tā tiek sagaidīta arī Rīgas “Dinamo” līdzjutēju vidū. “Betsafe” bukmeikeru hokeja prognozes gan liecina, ka tikšana izslēgšanas spēlēs arī šosezon būs grūts uzdevums, taču tiek prognozēts, ka lieliska sezona sagaidāma no Laura Dārziņa.

Rīgas “Dinamo” iepriekšējā sezonā pietrūka pavisam nedaudz, lai spēlētu KHL izslēgšanas spēlēs - konferences astotās vietas īpašniece “Vityaz” ieguva tikai par vienu punktu vairāk. Tas Rīgas komandai bija krietns izrāviens, salīdzinot ar pāris ļoti pieticīgajām iepriekšējām sezonām.

Ņemot vērā augšupejošo tendenci, varētu likties, ka šosezon gan Rīgas “Dinamo” būs pretendente uz izslēgšanas spēlēm. Taču bukmeikeri norāda, ka praksē tā tas tomēr nenotiek. Šobrīd Rīgas dinamiešu iespējas tikt konferences labāko astotniekā tiek raksturotas ar koeficientu 4.00, kamēr pagājušajā sezonā tikai vienu punktu vairāk ieguvusī “Vityaz” saņēmusi koeficientu 2.22 par tikšanu “play-off”.

Rīgas “Dinamo” augusta otrajā pusē parādīja labu sniegumu pārbaudes spēlēs, tiekot arī pie Latvijas Dzelzceļa kausa, taču vēsture rāda, ka pārbaudes spēļu statistiku izmantot sezonas snieguma prognozēšanā ir pārgalvīgi. Būtisks arguments bukmeikeru prognozēs ir komandas palikšana bez aizvadītās sezonas līdera Linusa Vidella, 13. rezultatīvākā KHL spēlētāja. Viņa vietā nākuši jauni un perspektīvi leģionāri, taču ar leģionāriem vienmēr ir daudz svārstīgo apstākļu un jautājumu, uz kuriem atbildes tiks saņemtas tikai sezonas gaitā.

Iepriekšējā sezonā Vidells sakrāja 48 punktus, kas bija labākais rādītājs komandā, taču ne ar milzu atrāvienu - Metjū Majonem, kurš arī vasarā atradis jaunu klubu, bija 46 punkti, bet Lauris Dārziņš sakrāja 44 punktus. No šī “40-nieku” pulciņa komandā palicis tikai Dārziņš, un bukmeikeri norāda, ka viņa sniegums būs ļoti svarīgs “Dinamo” panākumos.

Iespēja, ka Dārziņš šosezon būs “Dinamo” rezultatīvākais spēlētājs, novērtēta ar koeficientu 3.00, bet iespēja, ka viņš būs labākais vārtu guvējs komandā, saņēmusi koeficientu 2.50. Savukārt pēc Dārziņa sarakstā kā ticamākie rezultatīvākie spēlētāji seko leģionāri Kārters Eštons un Jākobs Berjlunds.

Rīgas “Dinamo” sezonu sāks pirmdien ar maču pret Maskavas “Spartak”, kas būs Oļega Znaroka oficiālā debija pie “Spartak” stūres. Bukmeikeri par nelielu favorīti uzskata Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto “Spartak”, bet rīdzinieku iespējas uzvarēt pamatlaikā novērtētas ar koeficientu 2.20.