Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensona komandas biedrs noslēdz 72 miljonu dolāru vērtu līgumu

© AP/ SCANPIX

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" ar savu uzbrucēju Džefu Skineru noslēgusi astoņu gadu līgumu līgumu, kura kopējā summa ir 72 miljoni dolāru (63,5 miljoni eiro).

Līdz ar to 27 gadus vecā Skinera alga vidēji sezonā būs deviņi miljoni dolāru (astoņi miljoni eiro).

"Sabres" par prioritāti bija izvirzījusi jauna līguma noslēgšanu ar Skineru, jo viņš ar 1.jūliju kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, kas hokejistam ļautu pievienoties jebkurai citai līgas komandai.

"Esmu jau vairākkārt pieminējis, ka abas puses vēlējās panākt jaunu vienošanos. Mūsu starpā valda labas attiecības," pauda "Sabres" ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils. "Mēs vienmēr esam vēlējušies, lai Skiners turpina spēlēt mūsu komandā. Gribam, lai viņš būtu daļa no spēlētāju grupas, kas mums palīdz virzīties uz priekšu."

Skiners šajā sezonā 82 spēlēs guva 40 vārtus, uzstādot karjeras rekordu, turklāt viņa kontā arī 23 rezultatīvas piespēles. "Sabres" komandā viņš nonāca pagājušā gada augustā, kad tik iemainīts no Karolīnas "Hurricanes".

Kopumā savas NHL karjeras laikā Skiners regulārā čempionāta 661 spēlē guvis 244 vārtus un veicis 198 rezultatīvas piespēles. Tiesa, Stenlija kausa izcīņā viņš tā arī nav piedalījies.

Skineru 2010.gada draftā "Hurricanes" izvēlējās ar septīto numuru, bet 2011.gadā, savā pirmajā sezonā 82 spēlēs pamanoties gūt 31 vārtus un veikt 33 rezultatīvas piespēles, viņš tika nosaukts par NHL labāko debitantu.

Līgums ar "Sabres" šovasar noslēgsies arī Girgensonam, viņam kļūstot par ierobežoti brīvo aģentu. Nevēloties iekulties veselības likstās un tādā veidā nelabvēlīgi ietekmēt izredzes parakstīt jaunu kontraktu, viņš šajā pavasarī nepalīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Stenlija kausa izcīņā "Sabres" komanda nav iekļuvusi jau astoņus gadus.