Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Blue Jackets" galvenais treneris: Elvim ir spilgta personība

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella sarunā ar vietējo radio norādīja, ka pirmais iespaids viņam par Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu ir ļoti patīkams un ka latvieša personība esot gana interesanta.

Sarunā ar vietējo radio Tortorella neslēpa, ka vienības pirmais vārtsargs Sergejs Bobrovskis, visticamāk, nākamajā sezonā vairs nespēlēs viņa trenētajā komandā, tāpēc pieredzējušā krieva vietā lomu vārtos būs jāuzņemas gan somam Jūnasam Korpisalo, gan Merzļikinam. Tāpat treneris atzina, ka nepieredzējušās vārtsargu līnijas dēļ Kolumbusas komandas spēles stils varētu pamainīties.

"Elvis ir tieši tāds, kādu viņu visi reklamē," sacīja Tortorella, kurš arī nebaidījās latvieti salīdzināt ar savulaik labi zināmo "Renegade" seriāla galveno tēlu Reno Reinesu. "Viņam ir interesanta personība, un man tas patīk. Es ar nepacietību gaidu pirmssezonas sagatavošanās posmu, lai varētu vairāk saprast, kā viņš kontrolē sevi un izturas, spēlējot Ziemeļamerikā."

Tortorella arī piebilda, ka viņam nav plašas informācijas par Kolumbusas sistēmā esošajiem spēlētājiem, bet ar Merzļikinu galvenajam trenerim izdevās nedaudz aprunāties, kad Latvijas izlases vārtsargs pavasarī ar "Blue Jackets" aizvadīja treniņus.

Atzinīgus vārdus galvenais treneris veltīja arī Merzļikina konkurentam Korpisalo, sakot, ka jau aizvadītajā sezonā viņš pamanīja somu vārtsarga spējas, kas uzlabojās, ja vien viņam tika dota lielāka spēļu prakse. Tomēr spekulēt, kurš no vārtsargiem ieņems pirmā numura godu, Tortorella nesteidzās.

Tikmēr kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens jau iepriekš izteicās, ka tieši Merzļikins un Korpisalo nākamsezon būs "Blue Jackets" vadošie vārtsargi, turklāt tieši šādā secībā.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka "Blue Jackets" šonedēļ noslēgusi divu gadu debitanta līgumu ar šī gada pasaules čempionu Veini Vehvileinenu no Somijas. Tāpat Kolumbusas kluba rīcībā ir talantīgais latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks.