Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Jevpalovs noslēdz jaunu līgumu ar AHL komandu "Rocket"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs noslēdzis jaunu viena gada līgumu ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Lavālas "Rocket", ziņo vienība.

Tieši neziņa par nākotni 24 gadus vecajam Jevpalovam bija galvenais iemesls, kāpēc viņš nepiedalījās šī gada pasaules čempionātā.

Jevpalovs aizvadītajā sezonā 69 AHL spēlēs guva 13 vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles, kas Ziemeļamerikā otrajā spēcīgākajā līgā viņam ir rekords.

Tikmēr "Rocket" palika septītā savā divīzijā un Kaldera kausa izcīņai nekvalificējās.

Jevpalovs pirms atgriešanās Ziemeļamerikā sezonu pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", kur 46 spēlēs atzīmējās ar pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt pirms kļūšanas par Rīgas "Dinamo" hokejistu uzbrucējs jau divus gadus spēlēja AHL, kad pārstāvēja Sanhosē "Barracuda" un pa vidam uzspēlēja arī Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL). AHL viņš kopumā aizvadījis 178 spēles, kurās izcēlies ar 32 vārtiem un 29 rezultatīvām piespēlēm.

Vēl 2015.gada janvārī Jevpalovs un NHL vienība Sanhosē "Sharks" noslēdza trīs gadu sākuma līmeņa līgumu, tomēr pēc kontrakta beigām uzbrucējs jaunu piedāvājumu nesaņēma.

Laikā, kad Jevpalovs noslēdza līgumu ar "Sharks", viņš viņš ļoti rezultatīvi spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Blēnvilas-Buābriānas "Armada", noslēdzošajā sezonā 64 regulārās sezonas spēlēs savācot 100 rezultativitātes punktus.

Jevpalovs pērn pavasarī Latvijas izlasē debitēja arī pasaules čempionātos, astoņās spēlēs gan paliekot bez rezultativitātes punktiem.

"Rocket" ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Monreālas "Canadiens" fārmklubs.