Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Slovan" atsākās no dalības KHL

© Scanpix

Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" atsaukusi dalību no nākamās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL), pirmdien paziņoja kluba vadība.

"Slovan" finansiālas problēmas piemeklējušas vairākas reizes kluba vēsturē un arī šogad situācija nav uzlabojusies. Nespējot atrast investorus, kluba viceprezidents Jurajs Širokijs pirmdien paziņoja, ka komanda nākamajā sezonā nespēlēs KHL, tā vietā startējot Slovākijas čempionātā.

"Neskatoties uz kluba neatlaidīgajiem centieniem, nespējam nodrošināt finansiālās garantijas dalībai KHL. Vienošanās ar investoriem ir noslēgta un mēs nākamsezon spēlēsim ekstralīgā," teica Širokijs.

"Slovan" labprāt turpinātu spēlēt Ondreja Nepala arēnā, taču tai vispirms jāsamaksā parāds Bratislavas pilsētai.

"Nevaru iedomāties mūs spēlējam citā arēnā. "Slovan" šeit iederas un grib spēlēt. Citas iespējas neapsveram. Pārrunāsim situāciju ar pilsētu," pauda kluba amatpersona.

"Ja viss būtu atrisināts, tad spēlētu KHL. Tā ir finansiāli prasīga līga un bez spēcīga partnera, kas dotu naudu arī sliktajos brīžos, es tur nepiedalītos," teica Širokijs.

Kluba sponsori esot bijuši gatavi turpināt finansēt "Slovan", taču nevēlējās segt tā parādus, kas radušies neefektīvas pārvaldības rezultātā.

"Kluba parādi ir arī klupšanas akmens jaunu investoru piesaistē. Šobrīd klubam nav finanšu, lai nākamajā sezonā piedalītos KHL turnīrā. Līga konsultējas ar visām iesaistītajām pusēm, lai risinātu problēmu. Nākamās sezonas kalendārs tiek veidots divās versijās - ar un bez "Slovan"," pirms pusotras nedēļas ziņoja KHL.

"Slovan" aizvadītajā sezonā bija pārliecinoši vājākā komanda līgā, trešo gadu pēc kārtas nesasniedzot Gagarina kausa izcīņu.

Bratislava vienība KHL spēlē kopš 2012.gada. Tā ir astoņkārtēja Slovākijas ekstralīgas čempione.