Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Aptauja apstiprina, ka vairākums iedzīvotāju seko līdzi Latvijas izlases panākumiem hokejā

© SCANPIX

Otrdien, 21. maijā, Latvijas hokeja izlase Slovākijā aizvadīja savu pasaules čempionāta hokejā pēdējo spēli, ar rezultātu 4:1 pieveicot Norvēģijas valstsvienību. Pētījumu kompānijas Kantar veiktās aptaujas dati rāda, ka vairākums jeb 60% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem sekoja līdzi Latvijas izlases spēlēm pasaules čempionātā hokejā.

Salīdzinoši augstāka interese par mūsu izlases panākumiem pasaules čempionātā hokejā bija vērojama vīriešu vidū, tomēr arī vairākums sieviešu interesējās par šo notikumu - 68% aptaujāto vīriešu un 51% sieviešu sekoja līdzi mūsu izlases spēlēm.

Vienlaikus arī latviski runājošās ģimenēs vērojama augstāka interese par Latvijas izlases panākumiem hokeja čempionātā - mūsu izlases spēlēm sekoja līdzi 68% latviski runājošo ģimeņu pretstatā 48% citās valodās runājošo ģimeņu.

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar laikā no 2019. gada 14. līdz 16. maijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kantar pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.