Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Čehijas izlases aizsargs atzīst, ka spēli pret Latviju komanda iesākusi drausmīgi

© SCANPIX

Čehijas hokeja izlase ceturtdienas pasaules čempionāta maču pret Latviju iesākusi drausmīgi, uzskata šīs vienības aizsargs Radko Gudass.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokejisti ceturtdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas mačā ar 3:6 piekāpās Čehijai, lai gan komanda aizvadīja lielisku pirmo trešdaļu, tajā izvirzoties vadībā ar 2:0.

"Maču iesākām drausmīgi. Pēc pirmajām 15 minūtēm mēs spējām savākties un spēlēt savu spēli. Turpinājumā uzspiedām pretiniekam savu spēles plānu un tas deva mums panākumu, kas bija lieliski," cīņu raksturoja Gudass.

Tikmēr uzbrucējs Mihaels Frolīks izteicās, ka Čehijas hokejisti pieļāvuši kļūdu, ļaujot Latvijai pasaules čempionāta mačā izvirzīties vadībā, bet pieturējušies pie sava spēles plāna, kas ļāvis izcīnīt trīs punktus turnīra tabulā.

"Mēs viņiem ļāvām ieskrieties un gūt divus vārtus. Pret tādām komandām kā Latvija to nekādā gadījumā nedrīkst darīt. Nebija viegli, bet priekšā vēl bija divas trešdaļas. Lielais pagrieziena punkts spēlē bija piecu minūšu vairākums. Pēc pāris gūtajiem vārtiem pacilātu sajūtu ieguva gan spēlētāji, gan arēnas līdzjutēji," teica Frolīks, kurš pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kalgari "Flames".

Otrā perioda sākumā 5+20 minūšu sodu saņēma Latvijas uzbrucējs Māris Bičevskis, bet čehi šo iespēju izmantoja un atguva vienus vārtus.

Frolīks pēc mača pastāstīja, ka spriedze cīņā bijusi liela un pret Latvijas izlasi nekad nav bijis viegli spēlēt. "Latviešiem ir labs treneris, viņi ātri slido, uzspiež spēka spēli un smagi strādā visās laukuma pusēs. Mēs pieturējāmies pie mūsu spēles plāna. Iemetām vārtus un ieguvām trīs punktus turnīra tabulā, par kuriem esam ļoti laimīgi."

Šovakar vēlajā mačā plkst.21.15 pēc Latvijas laika čehiem paredzēta spēle pret Itālijas valstsvienību, kura joprojām čempionātā ir bez punktiem un gūtajiem vārtiem. Tikmēr Latvijai nākamā cīņa būs sestdien pusdienlaikā pret Krieviju.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie 12 punkti četros mačos, bet pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Zviedrijai. Sešus punktus iekrājusi Latvija, savukārt aiz pirmā piecinieka ir komandas, kas pie punktiem nav tikušas - Austrija, Norvēģija un Itālija.