Latvija neiztur otro trešdaļu un piedzīvo kārtējo zaudējumu pret čehiem

© scanpix.ee

Zaudējums Čehijas izlasei vēl nenozīmē pasaules galu, taču zaudējums ir un paliek zaudējums un, tas nozīmē, ka ceļš ceturtdaļfinālu ir kļuvis vēl sarežģītāks. Nākamā spēle sestdien, kad būs jātiekas ar Krievijas izlasi.

Pirms šodienas spēles abām izlasēm ir vienāda bilance - divas uzvaras un viens zaudējums. Latvija ar 5:2 pieveikusi Austriju, ar 3:0 Itāliju, bet pret Šveici zaudējums 1:3. Savukārt Čehija turnīra ievadā ar 5:2 pārspēja pērnā gada čempionus zviedrus, tad ar 7:2 apspēlēja Norvēģiju, bet pēdējā spēlē ar 0:3 zaudēja krieviem.

Čehijas izlasē šobrīd ir divpadsmit spēlētāji ar NHL pierakstu un divi no viņiem savas pirmās spēles aizvadīs tieši pret Latviju. Pirms pāris dienām izlasei pievienojās Kolorado “Avalanche” sistēmā esošais Pavels Francuzs. Savukārt no Dalasas “Stars” ieradies uzbrucējs Radeks Faksa. Arī viņam spēle pret Latviju būs pirmā šajā čempionātā.

Latvijas izlases sastāvs:

Merzļikins; Sotnieks - Freibergs, Ri. Bukarts - Indrašis - Dārziņš; Cibuļskis - Kulda, Meija - Bļugers - Balcers; Balinskis - Galviņš, Ķēniņš - Batņa - Ro. Bukarts; Zīle, Marenis - Bičevskis - Ģēģeris, Dzierkals.

1. trešdaļa.

2. min. Katra komanda pa reizei uzmet pa vārtiem, bet pirmais nelielais uzbrukuma vilnis pieder Latvijas izlasei. Kādas 30 sekundes mūsējie dzīvojās pa čehu zonu.

2:25. Būs jāspēlē mazākumā. Divas minūtes Bļugeram.

Uzreiz mazākumā izdodas 2:1 izgājiens, bet Meijas metiens ir pagalam neprecīzs, kaut kur regbija vārtu augstumā.

Mazākums izturēts bez reāliem darudiem zaudēt vārtus.

5:03. Vairākums Latvijai!

5:38. Vēl viens noraidījums čehiem un 1:25 minūtes būs lielais vairākums. Viens šāds vairākums šajā čempionātā mūsējiem jau bija, taču pa tukšo.

1:0 (6:04). Kā pēc notīm - Indrašim tikai vajadzēja trāpīt tukšajos vārtos. Lielais vairākums izmantots, bet vēl paliek mazais vairākums. Rezultatīvas piespēles Dārziņam un Cibuļskim.

9:52. Paliekam atkal mazākumā. Ķēniņš. Laukuma centrā.

Arī šis mazākums ir izturēts.

12:48. Uzreiz vairākums Latvijai. Pārkāpums pret Rihardu Bukartu.

2:0 (13:08). Lauris Dārziņš! Kā savā zonā ieskrējās, tā cauri visiem četriem čehiem un arī vārtsargu atstāja ar vaļā muti! Rezultatīvas piespēles Cibuļskim un Balceram.

18. min. Čehi jūtot, ka sāk svilt viena viena, piemet apgriezienus un šo to arī izveido pie Merzļikuna vārtiem, taču Elvis ir kā mūris!

2. trešdaļa.

Metieni pēc pirmās trešdaļas - 10:11.

21:29. Māris Bičevskis. Nu, nevietā nopelna noraidījumu. Laukuma centrā un noraidījums līdz spēles beigām (5+20). Soda atsēž Dzierkals.

Čehi tā sapiecājas par it kā gūtiem vārtiem, taču Merzļikinam uzreiz ir skaidrs, ka ripa ir pie viņa, bet vairākums ir darudīgs. Nostāvētas jau 3 minūtes un kādas 4-5 reizes Elvis ir riktīgi izglābis komandu.

2:1 (25:41). Vārti brieda un nobrieda un pats skumjākais, ka vēl jāspēlē mazākumā nedaudz mazāk par minūti.

27:21. Čehu ofensīvu apstādina paši čehi nopelnot divas minūtes. Tagad vairākums Latvijai.

Šoreiz vairākums nekāds.

Kā čehiem neizdevās iemest ripu tukšos vārtos, to var pateikt tikai Sotnieks, kurš kritienā atvairīja metienu!

2:2 (31:01). Ķēniņš neizmet ripu no zonas un tas viss beidzas ar zaudētiem vārtiem. Izskatās, ka mūsējo pārliecībā pamatīgu robu iecirta lielais noraidījums.

Tobrīd metieni pa vārtiem trešdaļā ir 2:13.

31:59. Vēl viens vairākums Latvijai!

Labāks vairākums kā iepriekšējais, taču nekas vairāk par labu ripas kontroli čehu zonā nesanāk.

2:3 (37:38). Laikam jau Merzļikina gols, lai arī metējs bija patsb Vorāčeks.

2:4 (38:40). Divi vārti pusotra minūtes laikā. Izskatās, ka Latvija ir sabrukusi un sabrukuma "vaininiece" ir trešadļas ievadā 5 min. mazākums.

3. trešdaļa.

Metieni pēc diviem periodiem - 19:28.

45. min. Čehi īsti neiespringst, mūsējie mēģina skriet, bet pie abu komandu vārtiem nopietnu manevru nav.

2:5 (45:44). Lai arī vēl ir jāspēlē krietns laiks, izskatās, ka šī spēle jau ir beigusies. Pareizāk sakot, ir zināms uzvarētājs, tikai jāfiksē rezultāts.

46:48. Latvijai vairākums. Prasās jau tie trešie vārti, bet, vai tie, ja būs, kaut ko mainīs?

Roberts Bukarts līdz vārtu pārliktnim tika un tas šajā vairākumā arī viss.

54:52. Latvijas izlasei vēl viens vairākums. un uzreiz Merzļikins tiek nomainīts pret sesto spēlētāju.

3:5 (55:28). Dārziņš šoreiz iztiek bez tamborēšanas un uzmet teju no zilās līnijas un trāpa augšējā stūrī. Rezultatīva piespēle Cibuļskim. Ir jau labi, ka realizēts trešais vairākums, taču savos ir ielaistas jau piecas ripas. Šāds vairākums bija vajadzīgs pret Šveici.

3:6 (58:28). Merzļikins atkal ir nomainīts pret sesto spēlētāju, Latvijai ir aizturētais sods un tas viss beidzas ar zaudētiem sestajiem vārtiem.

58:28. Komplektā - Dārziņam 5+20 minūtes jeb noraidījums līdz spēles beigām! Interesants lēmums!

Svarīgākais