Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balcers: Esmu kļuvis labāks, bet vēl ir daudz lietas, pie kurām ir jāpiestrādā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Talantīgais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir kļuvis labāks, bet vēl viņam ir daudz lietu, pie kurām ir jāstrādā, norādīja spēlētājs.

NHL spēlējošie Latvijas uzbrucēji Balcers un Teodors Bļugers pašlaik pārstāv nacionālo izlasi pasaules čempionātā, bet par viņu spējām komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs ne mirkli nešaubījās.

Abu latviešu sniegums tika atzinīgi novērtēts Ziemeļamerikā - Balcers cīnījās Otavas "Senators" sastāvā un Bļugers spēlēja Pitsburgas "Penguins" vienībā. Tā pat abi hokejisti par sevi likuši ierunāties šī gada pasaules čempionāta mājvietā Bratislavā, un viņu sniegumu savā mājaslapā izceļ arī Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Balcers otro gadu pēc kārtas Latvijas izlasei čempionātu atklāja ar gūtiem vārtiem, turklāt viņš pirmajā mačā veica arī trīs rezultatīvas piespēles. Pēc pirmajām trīs turnīra spēlēm uzbrucējs iekrājis sešus rezultativitātes punktus (1+5), salīdzinot ar pagājušā gada čempionātu, kur sešiem punktiem viņam bija nepieciešami astoņi mači.

"Dažās lietās es esmu kļuvis labāks, vismaz man tā liekas, bet joprojām pie daudzām niansēm man ir jāpiestrādā. Es cenšos sajust katru spēli un kļūt krietni labāks," teica 22 gadus vecais Latvijas izlases uzbrucējs.

Jautājot, vai hokejists izjūt atšķirības Eiropas hokeja laukumos, Balcers izteicās, ka "ir nedaudz vairāk laika apdomāties, kad tu saņem ripu, bet vai ir vieglāk, grūti pateikt. Atkarīgs pret ko tiek spēlēts."

Par sevi licis manīt arī Bļugers, kura dalība hokeja čempionātā Slovākijā bija uz jautājuma zīmes, jo sagatavošanās procesā tika gūts kājas savainojums. No traumas hokejists ir atveseļojies un veic pilnvērtīgu darbu izlasē. Šī gada čempionātā Bļugers pēc trīs spēlēm ir kopumā guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, būdams tikpat rezultatīvs, cik pērn.

Bļugera darbu pēc viena no mačiem uzslavēja Hārtlijs, kurš vēlas viņu izmantot laukumā pēc iespējas vairāk: "Bļugers ir labs iemetienos un var spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā. Mūsu komandai ir svarīgi, ka viņš ir atveseļojies no savainojuma. Tedijs apzinās aizsardzības nozīmi un uzbrukumā viņš ir ļoti prasmīgs."

Ceturtdienas vakarā Latvijas izlase aizvadīs savu ceturto maču pasaules čempionātā, plkst.21.15 pēc Latvijas laika spēkojoties ar Čehiju.