Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Čehijas izlases treneris pirms spēles ar Latviju slavē mūsu izlasi

© AFP/ SCANPIX

Čehijas hokeja izlasi ceturtdien gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Latviju negaida viegla pastaiga, uzskata šīs vienības galvenā trenera palīgs Roberts Reihels.

Abas komandas ceturtdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas ietvaros tiksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika. Sagaidāms, ka čehiem šajā mačā būs liels līdzjutēju atbalsts.

"Latvijai ir laba komanda ar lielisku vārtsargu. Tās spēles sistēma ir labi attīstīta, turklāt par to atbildīgs ir kanādiešu treneris, turklāt šai izlasei ir laba disciplīna," Latvijas plusus sarunā ar "Hokej.cz" uzskaitīja Reihels. "Atceros, ka jau iepriekš mums ar viņiem nav bijušas vieglas spēles. Šoreiz nebūs citādāk. Mūs negaida viegla pastaiga."

Sagaidāms, ka ceturtdien tieši pret Latviju savu pirmo maču šajā pasaules čempionātā aizvadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" centrs Radeks Faksa. Viņš šosezon 81 regulārā čempionāta mačā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kamēr 13 Stenlija kausa cīņās viņa kontā viena rezultatīva piespēle.

Čehija šī turnīra ievadā vispirms ar 5:2 uzveica čempioni Zviedriju, otrajā duelī ar 7:2 apspēlēja Norvēģiju, bet otrdien ar 0:3 piekāpās Krievijai.

B grupas kopvērtējumā Šveicei un Krievijai ir maksimāli iespējamie 12 punkti četros mačos, bet pa sešiem punktiem trīs spēlēs iekrājušas Čehija, Latvija un Zviedrija. Savukārt aiz pirmā piecinieka ir komandas, kas pie punktiem nav tikušas - Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.