Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balcers izlasei pievienosies pēc aptuveni divām nedēļām

© AP/Scanpix

Uzbrucējs Rūdolfs Balcers Latvijas vīriešu hokeja izlasei pievienosies pēc aptuveni divām nedēļām, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Balcers šajā sezonā debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur Otavas "Senators" sastāvā viņš 36 cīņās izcēlās ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Lielāko daļu sezonas 22 gadus vecais liepājnieks pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Belevilas "Senators" rindās 43 spēlēs guva 17 vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles.

Abas komandas nekvalificējās izslēgšanas turnīriem, tādējādi Balceram dota zaļā gaisma spēlēt Latvijas izlasē.

Balcers pērn debitēja pasaules čempionātā, kur bija viens no komandas līderiem, astoņās spēlēs gūstot četrus vārtus un veicot divas rezultatīvas piespēles.

Piektdien un svētdien Latvijas izlase izbraukumā aizvadīs pirmos pārbaudes mačus pret Franciju, taču šajās cīņās nepiedalīsies vairāki valstsvienības līderi.

Pēc mačiem ar Francijas izlasi Latvijas valstsvienībai nākamie mači paredzēti savu skatītāju priekšā, kad 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" tiks uzņemta spēcīgā Krievija. Biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties "www.bilesuserviss.lv".

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.