Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugers un "Penguins" pārtrauc trīs uzvaru sēriju NHL spēlēs

© SCANPIX

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda piektdien pārtrauca trīs uzvaru sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Nešvilas "Predators" vienībai.

Viesi jau otrajā minūtē pēc Kreiga Smita metiena izvirzījās vadībā, bet divarpus minūtes pirms otrā perioda beigām Viktors Arvidsons realizēja vairākumu, kuru pretiniekiem sarūpēja Bļugera pārkāpums.

Vēl 20 minūtes vēlāk laukuma saimnieku vārtos ripu ieraidīja arī Pernerls Karls Subans un "Predators" tuvojās "sausajai" uzvarai, taču Nešvilas vienības plānus iztraucēja Niks Bjugstads, kurš 63 sekundes pirms pamatlaika beigām pārspēja Peku Rinni.

Arvidsona uzvaru nesošie vārti viņam bija 100. NHL karjerā. Par mača spožāko zvaigzni tika atzīts Rinne, kurš atvairīja 42 "Penguins" hokejistu mestās ripas.

"Domāju, ka cīnījāmies labi. Mums bija daudz labu vārtu gūšanas iespēju, jo īpaši pirmajā periodā. Parasti šādas iespējas izmantojam, tomēr pirmās 20 minūtēs zaudējām, bet tāds ir hokejs. Nevar vienmēr vēlēties, lai visas ripas lido vārtos," pēc mača teica "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija astoņas minūtes un 49 sekundes, kuru laikā pa vārtiem nemeta, tika pie divām soda minūtēm, uzvarēja trīs no astoņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Savā NHL debijas sezonā viņš 24 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

"Penguins" ar 95 punktiem 78 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, bet Metropoles divīzijā tā atrodama trešajā pozīcijā. Līdz regulārā čempionāta beigām Pitsburgas hokejistiem palikušas vairs tikai četras spēles.

Tikmēr "Predators" ar 94 punktiem 78 mačos ir ceturtā Rietumu konferencē.

"Penguins" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad savā laukumā uzņems Karolīnas "Hurricanes".