Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Karsuma un Daugaviņa pārstāvētā "Spartak" apstājas Gagarina kausa 1. kārtā

© Scanpix

Latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda piektdien noslēdza dalību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā.

"Spartak" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA, sērijā līdz četrām uzvarām zaudējot ar 2-4.

Viesi četras minūtes pirms otrā perioda beigām izvirzījās vadībā, precīzi metot Ņikitam Gusevam. Trešajā periodā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas divarpus minūtes, Sergejs Plotņikovs panāca 2:0. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Iļja Zubovs, pateicoties Karsuma cīņai pretinieku cietokšņa priekšā, vienus vārtus atguva, taču neglāba "Spartak" komandu no zaudējuma.

Karsums šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja vienā no četriem iemetieniem.

Tikmēr Daugaviņš sestdien guva savainojumu, kā dēļ sērija pret SKA viņam beidzās priekšlaicīgi.

Karsums Gagarina kausa izcīņā sešās spēlēs guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, bet regulārajā čempionātā viņam 56 mačos bija deviņi vārti un 15 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Daugaviņš regulārajā čempionātā 58 spēlēs guva 13 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles, kamēr divās Gagarina kausa cīņās viņa kontā bija viena rezultatīva piespēle.

"Spartak" sērijā bija vadībā ar 2-0, bet pēc tam cieta četrus zaudējumus pēc kārtas.

Rietumu konferences pusfinālā SKA tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", bet Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" krustos nūjas ar vēl vienu Krievijas galvaspilsētas komandu CSKA.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar leģendāro latviešu aizsargu Sandi Ozoliņu treneru kolektīvā Austrumus konferences ceturtdaļfināla sestajā mačā mājās ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) pārspēja Astanas "Baris", sērijā panākot neizšķirtu 3-3.

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Deniss Paršins.

Sērijas izšķirošā, septītā, spēle notiks svētdien Astanā.

Pēc septītās spēles noskaidrosies arī Austrumu konferences pusfināla pāri. Labāko četriniekā vietas nodrošinājušas jau Ufas "Salavat Julajev", Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" un Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".