Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Daugaviņš pēc smagās traumas izrakstīts no slimnīcas

© Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš no Maskavas "Spartak" komandas izrakstīts no slimnīcas, vēsta "Championat.com".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Daugaviņš sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē pret Sanktpēterburgas SKA otrajā trešdaļā guva smagu traumu un laukumu varēja atstāt tikai ar nestuvju palīdzību, bet krievu mediji pēcāk ziņoja, ka uzbrucējam ir plaušu un ribu savainojumi.

"Esmu izrakstīts no slimnīcas, paldies visiem par laba vēlējumiem. Savukārt šovakar es plānoju apmeklēt "Spartak" komandas maču pret SKA," sarunā ar portālu atklāja Daugaviņš.

"Spartak" un SKA komandām pirmdien Maskavā iecerēta sērijas ceturtā spēle. Pagaidām Daugaviņa un vēl viena latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā vienība sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 2-1.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugaviņa ģimenē bijis arī pieaugums.

Daugaviņš traumu sestdien guva otrās trešdaļas izskaņā, kad viņš, būdams brīvs, saņēma teicamu piespēli un bija lieliskā pozīcijā, lai gūtu vārtus. Latvietis metās apspēlēt SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kurš uzbrucēja ceļā nolika savu nūju, bet Daugaviņš paklupa un lielā ātrumā ar labo plecu ielidoja apmalē. Bija redzams, ka spēlētājam sāpes bija ļoti lielas, bet pēc tam piesteidzās medicīniskais personās, latvietim laukumu spējot pamest vien uz nestuvēm.

Šestjorkins par šādu izgājienu dabūja 5+20 minūšu sodu, viņam tādējādi tiekot noraidītam līdz spēles beigām, tāpat vārtsargs nevarēs piedalīties pirmdienas spēlē, turklāt viņš ir saņēmis arī naudas sodu.

Daugaviņš šīs sezonas KHL regulārajā čempionātā 58 spēlēs guva 13 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles, kamēr divās Gagarina kausa cīņās viņa kontā viena rezultatīva piespēle. Šobrīd ir skaidrs, ka sērijā pret SKA viņš laukumā neatgriezīsies.