Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons palīdz "Sabres" uzvarēt Bļugeru un "Penguins"

© AP/ SCANPIX

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien palīdzēja Bufalo "Sabres" komandai Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēt cita uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja desmit minūtes un 23 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Bļugers savā atgriešanās spēlē uz ledus pabija astoņas minūtes un 25 sekundes, bet pa šo laiku viņš metienus pa vārtiem neveica un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Mača rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja viens no "Sabres" līderiem Džeks Aikels, tomēr tikai 56 sekundes vēlāk Niks Bjugstads panāca neizšķirtu. Mājinieki no jauna vadību pārņēma 13.minūtē, kad izcēlās Konors Šīrijs, tomēr otrajā periodā "Penguins" guva divus vārtus pēc kārtas, izceļoties Patrikam Hornkvistam un Sidnijam Krosbijam, un pārņēma vadību.

Savukārt cīņas 58.minūtē neizšķirtu panāca "Sabres" hokejists Brendons Montūrs, bet duelis turpinājās pagarinājumā, kura pēdējā minūtē Šīrijs ar saviem otrajiem vārtiem mačā nodrošināja Bufalo komandas spēlētājiem uzvaru.

Girgensons šosezon 57 spēles guvis trīs vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -9, kamēr Bļugers desmit mačos guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

"Sabres" ar 68 punktiem 64 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 11.vietā, kamēr "Penguins" ar 75 punktiem 64 cīņās ir devītā, bet tikpat punktu 63 mačos ir pēdējo "play-off" vietu ieņemošajai Kolumbusas "Blue Jackets".

Nākamo maču "Sabres" aizvadīs jau sestdien, kad viesosies pie Toronto "Maple Leafs", bet "Penguins" sestdien izbraukumā sacentīsies ar Monreālas "Canadiens".