Arī šī gada pasaules čempionātā hokejā nebūs pārstāvēti Latvijas tiesneši

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šī gada pasaules čempionātā hokejā nestrādās Latvijas tiesneši, kļuvis zināms pēc Starptautiskā Ledus hokeja federācijas (IIHF) nozīmēto soģu saraksta publicēšanas.

Vēl pirms diviem gadiem pasaules čempionātā augstākajā divīzijā tika nozīmēts Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš, kuram tā planētas meistarsacīkstēs bija atgriešanās pēc sešu gadu pārtraukuma. Tomēr tagad jau otro gadu pēc kārtas neviens Latvijas soģis planētas meistarsacīkstēs nepiedalīsies.

IIHF darbam pasaules čempionātā nozīmējusi 16 galvenos tiesnešus un 16 līnijtiesnešus. Kopumā viņi pārstāv 14 valstis, bet vislielākā pārstāvniecība ir no Čehijas, Somijas, Krievijas un ASV - pa četriem soģiem.

Vispieredzējušākais no tiesnešiem ir soms Aleksi Rantala, kurš iepriekš piedalījies piecos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs. Piecās planētas meistarsacīkstēs tiesājis arī krievs Romāns Gofmans.

Pasaules čempionāts Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē notiks no 10. līdz 26.maijam. Košicē sacentīsies A grupa - Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Slovākija, Dānija, Francija un Lielbritānija, kamēr B grupa spēkosies Bratislavā, tajā sacenšoties Zviedrijai, Krievijai, Čehijai, Šveicei, Norvēģijai, Latvijai, Austrijai un Itālijai.