Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Prognozes: Vai "Dinamo" iekļūs izslēgšanas spēlēs?

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas "Dinamo" trešdienas vakarā viesosies Čerepovecā, aizvadot regulārās sezonas priekšpēdējo spēli. Cīņā pret "Severstal" Rīgas komandai būs nepieciešama uzvara, tāpat kā nākamajā mačā pret Maskavas CSKA, un pat tādā gadījumā "Dinamo" nevarēs būt pilnīgi droša par savu vietu izslēgšanas spēlēs. Sporta totalizatora "Betsafe" bukmeikeri iespēju, ka Rīgas "Dinamo" pēc vairāku gadu pārtraukuma tomēr spēs tikt izslēgšanas spēlēs, šobrīd novērtē kā visnotaļ zemu.

Rīgas "Dinamo" spējusi uzvarēt trīs spēlēs pēc kārtas, taču šis izrāviens varētu būt noticis par vēlu. Divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām rīdzinieki joprojām ir ārpus izslēgšanas spēļu zonas, par punktu atpaliekot no "Vityaz" un par diviem punktiem no "Sochi", turklāt vienāda punktu skaita gadījumā priekšrocība būs "Vityaz" vienībai.

Iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs Ģirta Ankipāna vadītājai komandai noteikti ir, problēma tikai tāda, ka salīdzinājumā ar tiešajām konkurentēm šīs iespējas ir mazas. "Vityaz" vienībai arī atlikušas spēles pēc līdzīga kalibra - pret grandu "Avtomobilist" un nosacīto pastarīti Minskas "Dinamo".

"Betsafe" bukmeikeri atzinīgi vērtē Rīgas dinamiešu iespējas paņemt divus punktus pret "Severstal" un neizslēdz arī iespēju, ka varētu pārsteigt līgas līdervienību CSKA, galu galā, Maskavas komandai regulārās sezonas pēdējā spēlē domas jau varētu būt par "play-off" mačiem, turklāt visai reāla iespēja, ka tobrīd CSKA jau būs nodrošinājusi pirmo vietu līgā, ko šobrīd teorētiski vēl atņemt SKA.

Taču bukmeikeri aicina raudzīties arī "Dinamo" tiešo konkurentu virzienā, kuriem arī gaidāmās spēles būs pašas izšķirošās un attiecīgi tiks sagaidītas ar maksimālu motivāciju. Iespēja, ka "Dinamo" izdosies atlikušajās spēlēs apsteigt "Vityaz" un iekļūt izslēgšanas mačos, šobrīd tiek novērtēta ar augsto koeficientu 7.00, kamēr pretējais variants tiek uzskatīts par daudz ticamāku (koeficients 1.05). Aprēķināta arī iespēja, ka "Dinamo" trešdien, 20. februārī, spēs pamatlaikā uzvarēt savā mačā, kamēr gan "Vityaz", gan "Sochi" paliks vispār bez punktiem. Šis "Dinamo" ideālais scenārijs novērtēts ar koeficientu 50.00.