Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ovečkins jau desmito reizi vienas NHL sezonas laikā gūst 40 vārtus

© Tass/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins jau desmito reizi vienas Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas laikā guvis vismaz 40 vārtus.

Tiesa, Ovečkina pārstāvētā Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals" svētdien regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 2:5 (1:0, 1:2, 0:3) piekāpās šosezon pieticīgi spēlējošajai Anaheimas "Ducks".

Tieši Ovečkins spēles piektajā minūtē atklāja mača rezultātu, tādējādi kļūdams tikai par ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kurš vismaz desmit sezonās guvis 40 vārtus. Iepriekš ko tādu 12 sezonās paveica leģendārais Veins Greckis, bet pa desmit sezonām iespējuši arī Mario Lempjē un Marsels Dions.

Tikmēr "Ducks" vārtsargs Raiens Millers kļuvis par uzvarām bagātāko ASV vārtu vīru NHL, jo šobrīd viņa kontā ir 375 uzvaras, kas viņam par viena panākuma tiesu ļāvis apsteigt Džonu Vanbīsbruku.

Zīmīgi, ka iepriekšējo deviņu maču laikā "Ducks" komanda kopumā bija guvusi tikai deviņus vārtus, bet svētdienas spēlē pret "Capitals" iemeta uzreiz piecus.

Citviet jau desmito uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Sentluisas "Blues" komanda, kas viesos ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pieveica Minesotas "Wild".

Desmit uzvaras pēc kārtas ir atkārtots "Blues" kluba rekords, turklāt komandai pašlaik ir arī trīs panākumu sērija.

Teicamu sniegumu šajā mačā demonstrēja krievu uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, kurš izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, savu rezultativitātes sēriju pagarinot līdz 12 spēlēm.

Savukārt ar "hat-trick" jeb trim gūtiem vārtiem svētdien izcēlās Somijas uzbrucējs Aleksandrs Barkovs, kamēr viņa pārstāvētā Floridas "Panthers" savā laukumā ar 6:3 (3:2, 1:1, 2:0) uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Monreālas komanda pašlaik piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien ieraidīja ripu savos vārtos, taču tas netraucēja Pitsburgas "Penguins" komandai savā laukumā ar 6:5 (1:1, 2:2, 3:2) pārspēt Ņujorkas "Rangers" vienību.

Tikmēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 1:4 (0:0, 1:2, 0:2) atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu, piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējo četru maču laikā.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 92 punktiem 59 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 76 punktiem seko Ņujorkas "Islanders" un Bostonas "Bruins". Savukārt septītā ar 69 punktiem 59 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", desmitā ar 63 punktiem 58 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 49 punktiem 58 mačos ir Otavas "Senators", kur spēlē uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 77 punktiem 58 cīņās ir Kalgari "Flames", bet tikpat punktu 59 mačos ir Sanhosē "Sharks" komandai.