Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Šodien notiks KHL mačs zem klajas debess; ierobežos satiksmi Lielvārdes ielas posmā

© Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā zem klajas debess uzņems Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Mačs atklātajā hokeja laukumā Rīgas Domes Sporta kompleksā, Lielvārdes ielā 141, sāksies plkst. 19.30, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Piektdienas mačā tribīnēs būs vietas aptuveni 9600 skatītājiem.

Kontinentālās hokeja līgas spēles dēļ šodien no plkst. 16 līdz 23 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Lielvārdes ielas posmā no Dzelzavas ielas līdz Rīgas 84. vidusskolas Sporta kompleksam, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Visas dienas garumā līdz plkst. 23 šajā pašā posmā aizliegta arī transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana. Šāds transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas aizliegums ir spēkā arī Krišjāņa Barona ielas posmā un virzienā no Radio ielas līdz Raiņa bulvārim.

No plkst.15 līdz plkst. 23 tiks aizliegta bezpilotu gaisa kuģu satiksme pasākuma norises vietā.

Uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar šo sporta pasākumu atsevišķos maršrutos, atbilstoši pasažieru plūsmai, pirms un pēc hokeja mača tiks nodrošināti papildu reisi.

Ērtākai nokļūšanai spēles norises vietā organizācija "Dinamo Rīga" organizē speciālu bezmaksas autobusa maršrutu no Rīgas pilsētas centra. Minētajam autobusam uz ārējā tablo būs uzraksts "Winter ice break". Plānots, ka no pasažieru uzņemšanas vietas Krišjāņa Barona ielā (starp Radio ielu un Raiņa bulvāri) autobuss izbrauks plkst.16:30, 16:45, 17:00, 17:15, 17:30, 17:45, 18:00, 18:15, 18:30, 18:45. Pēc spēles tiks nodrošināta līdzjutēju nogādāšana atpakaļ uz Rīgas pilsētas centru.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās "Soči" vienības viņi atpaliek divus punktus, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl četras spēles. Tiesa, Latvijas klubs pēdējā laikā spēlē diezgan nesekmīgi, jo KHL ietvaros zaudējis četrās no pēdējām sešām cīņām, tomēr neveiksmīgus rezultātus pēdējā laikā demonstrējusi arī galvenā konkurente "Soči".

Abas komandas savā starpā iepriekšējo reizi tikās 2. februārī, kad Minskā ar 3:1 uzvarēja mājinieki. Pēc tam Rīgas komanda divos mačos guvusi vienu uzvaru, iepriekšējā duelī ar 3:1 pārspējot sava bijušā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", kamēr Minskas vienība cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, divos mačos paliekot uz nulles.

Rīdzinieki pirmo spēli zem atklātas debess savā vēsturē aizvadīja pērn 20. janvārī, kad kupli apmeklētā mačā Pļavniekos ar 2:3 piekāpās tieši Minskas "Dinamo".

Rīgas un Minskas komandas savā starpā tikušās 39 reizes un rīdzinieki uzvarējuši 18 cīņās. Šosezon divās no trim aizvadītajām spēlēm uzvarējuši Baltkrievijas komandas hokejisti.

Rīgas "Dinamo" ar 56 punktiem 58 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Minskas "Dinamo" ar 40 punktiem 58 cīņās ir 11. pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.