Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balcers palīdz "Senators" komandai pieveikt "Avalanche"; Girgensonam panākums pagarinājumā

© Reuters/Scanpix

Latviešu hokejists Rūdolfs Balcers trešdien palīdzēja Otavas "Senators" komandai Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) pārspēt Kolorādo "Avalanche", kamēr citā spēlē pie uzvaras pagarinājumā tika uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres".

Vienai no līgas vājākajām komandām "Senators" šī bija trešā uzvara pēdējo četru maču laikā.

Balcers, spēlējot "Senators" ceturtajā virknējumā, šajā cīņā laukumā pavadītajās 11 minūtēs un 24 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja divus sāncenšu metienus, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Otrajā trešdaļā pēc Breidija Tkačuka, Marka Stouna un Raiena Dzingela precīzajiem metieniem "Senators" ieguva 3:0 vadību un šo pārsvaru arī noturēja, savukārt noslēdzošajā periodā mājinieku labā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Mets Dušeins.

Balcers šosezon aizvadītajās sešās NHL spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Senators" ar 41 punktu 47 spēlēs ir pēdējā, 16.vietā Austrumu konferencē un ir viena no līgas vājākajām komandām, kamēr "Avalanche" ar 50 punktiem 47 mačos ir Rietumu konferences septītajā pozīcijā.

Nākamo maču "Senators" aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Karolīnas "Hurricanes".

Tikmēr trīs zaudējumu sēriju pārtraukusi Bufalo "Sabres" vienība, kas izbraukumā ar 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Kalgari "Flames".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, nopelnīdams pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" šajā cīņā divreiz nonāca iedzinējos, taču spēja atspēlēties, turklāt to 50.minūtē vadībā izvirzīja Džeiks Makeibs. Tiesa, īsu brīdi pēc tam Noā Henifins panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru viesiem no Bufalo pagarinājuma otrajā minūtē ar skaistu izgājienu uz vārtiem nodrošināja Džeks Aikels.

Girgensons šajā sezonā 39 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis septiņas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -3.

"Sabres" ar 54 punktiem 46 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Flames" ar 65 punktiem 48 cīņās ir Rietumu konferences līdere.

Bufalo hokejisti nākamo cīņu aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Vankūveras "Canucks".